Ce va intereseaza despre castile wireless?

0 Shares
0
0
0

Unele din cele mai apreciate accesorii telefoane sunt castile wireless, acestea aducand foarte multe beneficii utilizatorilor. In primul rand, utilizatorii au mainile libere pentru a putea scrie la computer si cand vorbesc la telefon.

In al doilea rand, convorbirile telefonice sunt efectuate la o calitate a sunetului mult superioara, in al treilea rand nu mai este nevoie de a dopta pozitii destul de incommode pentru a vorbi la telefon. De asemenea, casca wireless protejeaza auzul utilizatorului, aceasta filtrand sunetele si ajustandu-le la un anumit nivel standard.

Castile de tip wireless sunt echipamente specifice lucratorilor secolului XXI, care au nevoie de mobilitate. Radiatiile electromagnetice sunt mult mai slabe decat in cazul telefoanelor mobile.

In acelasi timp, toate dispozitivele hands-free, cu fir sau fara fir (wireless), au avantajul ca emit un camp electromagnetic extrem de redus fata de un telefon mobil, astfel ca utilizatorul de hands-free este mult mai putin expus radiatiilor electromagnetice.

Dupa numeroase controverse medicale, Agentia internationala de Cercetari asupra Cancerului (IARC-International Agency for Research on Cancer) a confirmat ca telefoanele mobile sunt posibil generatoare de cancer ( possibly carcinogenic ). Specialistii IARC au ajuns la aceasta concluzie pe baza a numeroase rapoarte si studii epidemiologice cu privire la impactul asupra omului. Studiul s-a bazat pe monitorizarea a 15.000 de oameni, utilizatori de telefoane mobile, timp de 10 ani.

Gradele IARC de evaluare a riscurilor cancerigene care sunt date de impactul unor elemente sunt cancerigen, probabil cancerigen, posibil cancerigen, probabil necancerigen si neclasificabil. Din prima categorie fac parte tigarile, in timp ce telefoanele mobile sunt incluse in categoria a doua fiind alaturate vatei de sticla, benzinei, plumbului, cloroformului si cafelei.

Practic la nivelul intregii planete sunt utilizate in prezent circa 5 miliarde de telefoane mobile. Fiecare aparat de acest tip este caracterizat de o rata specifica de absorbtie (SAR), parametru care indica energia absorbita de organismal uman, in momentul in care este utilizat un telefon mobil.

Comisia Europeana a stabilit ca indicele SAR maxim admis pentru diferite zone ale corpului este de 2 wati pe kilogram. Spre comparatie pe continentul nord-american, nivelul admis al indicelui SAR este de maxim 1,6 wati pe kilogram deci cu aproape 25% mai mic decat cel stabilit de Comisia Europeana.

Fata de nivelul SAR indicat in prospect, un telefon mobil emite mult mai putina radiatie daca se afla in apropierea unei antene fixe de telefonie mobila, deci este interesant ca radiatia se reduce pe masura ce ne aflam in apropierea antenei.  Dar intrucat utilizatorul unui telefon mobil nu stie cat de aproape se afla o antena fixa, va trebui sa isi ia masuri suplimentare de protectie. Cele mai sigure masuri sunt folosirea dispozitivelor de tip hands-free sau a functiei de tip speaker, acestea permitand indepartarea telefonului de corpul uman.

Pentru a nu ne pune viata in pericol este bine sa folosim aceste masuri de protectie chiar daca uneori ni se par ineficiente. Pana la descoperirea unei tehnologii sigure care sa ne apere de aceste radiatii trebuie sa ne bazam pe masurile suplimentare enumerate mai sus.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…