Cateva sfaturi pentru dezvoltarea continutului de conversie

0 Shares
0
0
0

Scrisul orientat spre conversie misca publicul si il face sa ia masuri. Acest tip de scris transforma vizitatorii in clienti potentiali, mai departe in clienti si clientii in fani. Pentru optimizare seo articole, intra pe Smartseopack.com.

Dupa cum va puteti imagina, scrierea orientata spre conversie este cruciala pentru succesul marketingului de continut. Cat de repede (si usor) puteti sa ii atrageti pe oameni pentru a-i  inscrie intr-o lista de e-mailuri, pentru a citi o postare pe blog sau pentru a va distribui continutul, va decide numarul si calitatea celor care va conduc – clientii.

Dar cum poti deveni mai bun la scrierea orientata spre conversie? In acest post, va vom arata cateva trucuri folositoare.

1. Folositi cuvinte cu greutate.

Copywriter-ii au folosit cuvintele „puternice” de ani de zile pentru a crea continut mai convingator si pentru a provoca emotiile cititorilor.

Dezvaluiti (aproape) totul din primele paragrafe.

Conform unui studiu al Microsoft efectuat pe 2.000 de persoane, atentia medie a persoanei pe net este de doar opt secunde (in scadere de la 12 secunde in 2000). Cand cineva intra pe site-ul dvs., aveti doar cateva secunde in care sa-i atrageti atentia.

Pe langa evidenta (imbunatatirea vitezei site-ului, de exemplu), o modalitate de a face acest lucru este de a urma stilul inversat – piramida de scriere. Oferiti cele mai importante informatii in primele doua paragrafe.

2. Folositi imagini in locul cuvintelor.

Cercetarile arata ca procesam continutul vizual mult mai rapid decat textul. Puteti folosi acest lucru in avantajul dvs. prezentand ideile dvs. prin intermediul imaginilor, acolo unde este posibil.

De exemplu, uitati-va la modul in care Seth Godin foloseste imagini pe site-ul sau. In loc de un link traditional “blog”, site-ul va cere sa faceti clic pe capul lui Seth pentru a citi blogul sau. In combinatie cu niste culori indraznete, aceasta vizibilitate se comporta mult mai bine decat un link de tip text (si adauga o anumita personalitate site-ului).

3. Evidentiati valoarea mai degraba decat procesele.

Continutul dvs. poate fi orientat spre proces (“Inscrieti-va astazi pentru cursul de optimizare a conversiilor!”) Sau poate fi orientat spre valoare (“Cresteti inscrierile cu 86% in cursul optimizarii conversiilor!”).

Primul descrie o activitate. Cel din urma descrie ce valoare creeaza activitatea.

Dupa cum stiti, clientii se ocupa mai mult de valoare decat de proces. Un titlu care promite sa ajute clientii sa “obtina mai multe vizite si trafic” este mult mai entuziast decat unul care pur si simplu le spune “cum sa folosesti Twitter”.

Unul dintre articolele cu cele mai bune performante ale CMI promite sa le spuna cititorilor cum pot obtine continutul lor “clasat, gasit si citit” cu o constructie mai clara a legaturilor.

4. Evitati neclaritatea

Exactitatea este cruciala pentru inspirarea increderii. Potrivit unui studiu efectuat la UCLA, consilierii financiari care ofera clientilor lor numere exacte (de exemplu, “6,4%”, spre deosebire de “aproximativ 6%”) au avut mai multe sanse de incredere. Agentii de marketing pot folosi acest lucru in propria lor scriere, evitand neclaritatea sau generalitatile.

0 Shares
You May Also Like