Ce sa aleg – retea virtuala privata sau server privat

3 Shares
0
0
3

Exista doua idei majore care au legatura cu gazduirea si acestea sunt reprezentate de reteaua virtuala privata numita VPN sau serverul privat numit VPS. Cu timpul ambele sunt virtualizate dar si centrate pe securitate si intimitate fiind aproximativ la fel. Daca vrei un pachet bun de gazduire web click pentru preturi.

VPN este o tehnologie care iti permite sa folosesti internetul in siguranta si sa te conectezi la retelele private cum este reteaua interna a companiilor. Traficul este de cele mai multe ori trecut prin tunelele criptate si toate dispozitivele folosesc un server proxy pentru distanta ascunzand si adresa ta IP, ceea ce faci si unde te aflii.

VPS este un server privat virtual si reprezinta o metoda sigura si avansata de a putea imparti resursele serverelor fizice in centrele de date. Furnizorii de gazduire fac VPS-uri cu ajutorul impartirii unei bucati de disc de memorie intr-o serie de instante independente.

Un mod foarte bun in care poti aborda serverele virtuale este ideea de a avea o masina virtuala. O masina virtuala iti permite sa rulezi o emulatie a calculatoarelor in interiorul altor calculatoare, folosind resursele spatiilor fizice cu un singur disc, un procesor si un RAM. Tactica aceasta iti permite sa rulezi un sistem de operare separat doar pentur scopuri VP chiar si atunci cand tipul si versiunile de sistem de operare ar putea fi identice cu cele care sunt deja pe hardware.

Deoarece folosesti numai o parte dintre resursele pentru VM poti sa ai mai multe din ele difuzate pe un server sau de un calculator, asa cum se intampla si cu serviciile de gazduire. Un furnizor de gazduire ce ofera un VPS are de asemenea un numar mult mai mare de servere fizice si fiecare dintre ele contine mai multe masini virtuale. Chiar daca demarcarea si prevenirea tuturor intruziunilor in cadrul masinilor fizie nu sunt o preocupare uriasa pe calculatorul tau, o gazda VPS trebuie sa dispuna de o serie de masuri de securitate care sa asigure izolarea serverului pentru fiecare client. De aceea se utilizeaza serverul virtual privat cu terminologie cu scopul de a sublinia atentia acordata confidentialitatii  dar si programelor de server care sunt in general incarcate pe tipul acesta de masina virtuala.

Avand gazduire partajata site-ul tau este stocat si este deservit cu aceeasi masina fizica ca si in cazul altor clienti. Toate domeniile au rolul de a scoate din acelasi CPU si RAM exact ceea ce le trebuie. Tipul acesta de hosting reprezinta una dintre cele mai ieftine optiuni. Cu toate astea, fiabilitatea si viteza site-ului tau sufera din cauza celorlalti utilizatori si nu vei avea acces root.

Gazduirea cloud este mai scumpa fata de cea partajata insa in loc sa folosesti ca de obicei un singur server cu scopul de a stoca si de a incarca site-ul tau, sistemele cloud au rolul de a distribui resurse pe o serie de calculatoare diferite pentru perioadele in care raspunsul este mai rapid. Cu toate astea, modelul acesta nu iti ofera acces root si structura distribuita prezinta o serie de provocari fundamentale.

3 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…