Ce faceti daca s-a deteriorat touchscreen-ul Samsung?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele de ultima generatie sunt dispozitive deosebit de sensibile care au un display foarte bun si un touchscreen mare, acestea trebuind protejate de orice situatii in care se pot sparge sau deteriora grav. Daca insa veti avea un accident nedorit, trebuie sa mergeti in service, care va ofera reparatii ale ecranului tactil cu piese de cea mai buna calitate.

Ce veti face daca s-a crapat ecranul Samsung-ului dumneavoastra? Bineinteles ca solutia cea mai buna este inlocuirea cu unul nou. Inainte de toate trebuie sa stiti cum este structurat un ecran tactil. Acesta este alcatuit dintr-un strat exterior din sticla si un touchsreen super Amoled capacitiv.

Senzorul tactil este integrat in ecranul telefonului si nu este suprapus peste acesta. Touch-ul si stratul exterior de sticla sunt alipite ermetic unul de celalalt, pentru ca display-ul sa fie foarte subtire si sa aiba o greutate mica. Atunci cand touchscreen Samsung este deteriorat grav, se poate alege doar schimbarea sticlei.

Bineinteles ca se poate alege si varianta schimbarii atat a sticlei, cat si a touchscreen-ului. Dificultatea inlocuirii ecranului tactil depinde de modelul de smartphone. La unele modele de Samsung, montarea unui touchscreen poate fi extrem de dificila, deoarece acesta si stratul exterior de sticla sunt suprapuse ermetic.

Pentru a realiza aceasta operatiune, aveti nevoie de indemanare si totodata de ustensile speciale, pentru a reusi separarea sticlei de ecranul Amoled. Daca doriti inlocuirea intregului display, este mult mai simplu, deoarece nu va trebui sa separati cele doua straturi suprapuse. Dar in anumite situatii, in care incercarile de inlocuire a ecranului sau touch-ului nu sunt reusite, trebuie sa cumparati un ecran nou si sa il inlocuiti pe cel vechi.

Bineinteles ca cel mai bine este sa apelati la un service autorizat Samsung. Telefoanele mobile mai noi se remarca prin performante mult superioare telefoanelor mai vechi si printr-o durata de viata crescuta. Incidentele in care sunt implicate telefoanele cu touchscreen sunt tot mai frecvente. Unele sunt scapate accidental sau pur si simplu sunt atinse din greseala cu obiecte deosebit de dure, fiind apoi necesara o reparatie foarte costisitoare.

Datorita importantei deosebite pe care o detine un ecran tactil capacitiv, utilizatorii unui smartphone Samsung trebuie sa acorde o atentie sporita prelungirii duratei de viata, iar in cazul producerii oricarui tip de deteriorare, sa realizeze ca cea mai buna solutie este reparatia touch-ului intr-un service gsm autorizat Samsung.

Ecranul tactil merita o foarte mare atentie, fiind de fapt piesa de baza la telefoanele Samsung. Utilizatorul unui Samsung trebuie sa fie foarte atent sa nu deterioreze smartphone-ul si totodata sa ii asigure garantia reparatiei, pentru ca telefonul sa fie functional permanent. Deci a fi atent cu ecranul tactil este in sarcina oricarui posesor de smartphone, a-l folosi cu maxima grija este din nou in sarcina utilizatorului.

Tinand cont de faptul ca telefoanele inteligente de la Samsung sunt tot mai sofisticate, schimbarea unor componente ale acestora printre care si touch-ul devine la randul ei tot mai dificila. Daca doriti cu adevarat sa utilizati un telefon inteligent de la Samsung pe o perioada mai lunga de timp este necesar sa il protejati pe masura.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…

BlogReview Sony Xperia 10

Dat fiind faptul ca avem atat de multa nevoie de ele in viata noastra de zi cu zi,…