Ce avantaje are iPhone in fata telefoanelor Android?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, atunci cand vine vorba despre alegerea unui smartphone, fanii dispozitivelor Android au la dispozitie mai multe variante in comparatie cu fanii telefoanelor iPhone.

Branduri precum Samsung, Huawei, Sony, Nokia (si lista poate continua), scot pe piata dispozitive care au sistemul de operare Android. Cei care prefera un telefon iPhone au la dispozitie mult mai putine variante.

De exemplu, cele mai recente dispozitive lansate de catre Apple sunt iPhone 11, iPhone 11 Pro si iPhone 11 Pro Max. Deci, cei care isi doresc un telefon iPhone de ultima generatie au doar 3 variante la dispozitie.

Cu toate acestea, exista multe motive care determina utilizatorii sa isi indrepte atentia spre cele mai noi dispozitive iPhone, iar in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva exemple.

  1. iPhone-urile sunt mai rapide

Daca te gandesti sa cumperi un iPhone mai nou, este foarte important sa stii ca cipul A12 Bionic din interior bate orice din tabara Android. De exemplu, iPhone XS a batut cipul Galaxy S10 Plus (Snapdragon 855 din Geekbench 4), care masoara performanta generala.

Diferenta este mai restransa decat a fost in trecut, datorita procesorului Snapdragon 855, care va alimenta telefoanele Android din acest an, dar iPhone XS a inregistrat un nivel mai ridicat de 11.420 la Galaxy S10 Plus cu 855-10.732.

In plus, ultimele iPhone-uri pot transcrie video mai rapid in testul de editare. iPhone XS dureaza doar 39 de secunde, comparativ cu aproape 2,5 minute pentru Galaxy S10.

  1. O mai buna integrare hardware si software

In alti ani, au existat o multime de exemple despre avantajul pe care Apple il detine atat in ceea ce priveste software-ul cat si in ceea ce priveste hardware-ul. Cel mai recent exemplu este Face ID, care te conecteaza in siguranta la iPhone folosind o scanare 3D a fetei printr-un senzor TrueDepth. Alte companii au avut unele tentative de a copia Face ID-ul, dar niciuna nu a reusit.

Animoji si Memoji sunt alte exemple de hardware si software Apple care lucreaza perfect impreuna. Echivalentul Samsung, AR Emoji, pare ca un efort pe jumate eficient prin comparatie.

  1. Cel mai simplu telefon de utilizat

In ciuda tuturor promisiunilor producatorilor de telefoane Android de a-si eficientiza dispozitivele, iPhone ramane cel mai usor de utilizat telefonul de departe.

Unii ar putea sustine faptul ca dispozitivele iPhone pot fi dezavantajate de lipsa schimbarilor in aspectul iOS de-a lungul anilor, dar exista pe de alta parte foarte multi utilizatori care sunt de parere ca de fapt, acesta este un plus important ca functioneaza cam la fel ca in 2007.

Desigur, Apple s-a pliat pe diferite imbunatatiri de-a lungul anilor, cum ar fi Siri si Control Center. Cu iOS 11, Apple a adaugat posibilitatea de a edita Live Photos, de a trimite plati prietenilor din aplicatia Mesaje si de a organiza fisiere printr-o aplicatie Fisiere corespunzatoare (ceea ce este intarziat avand in vedere ca Android a avut acces la fisiere de la inceput).

Si in iOS 12, utilizatorii au primit scurtaturi si sugestii Siri, performante mai rapide, Facetime de grup si alte imbunatatiri. Asteptati-va ca imbunatatirile vor continua cu urmatoarea versiune iOS care va aparea in aceasta toamna.

  1. Cel mai bun sprijin si ajutor

Cand aveti o problema cu telefonul dvs. Android, puteti incerca sa gasiti o solutie pe forumurile online sau sa apelati operatorul de telefonie mobila. Dar cu iPhone, puteti accesa o vasta baza de date cu articole de ajutor utile pe site-ul Apple, puteti primi ajutor prin chat live sau programati o intalnire la un Apple Store Genius Bar.

Cu exceptia liniei Pixel, Google nu are acest tip de relatie directa cu clientii sai, ceea ce pentru dispozitivele Android acesta este un mare dezavantaj in comparatie cu iPhone.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…