Care sunt cele mai importante avantaje pe care copilul tau le are atunci cand ii citesti

0 Shares
0
0
0

Daca tocmai ai descoperit colectia de carti interactive de pe KR Baby iti recomandam sa citesti mai multe despre avantajele pe care acestea le ofera copiilor. Lectura in general este cea mai buna solutie pentru parintii care vor sa isi ajute copilul sa se dezvolte.

Iata o lista a tuturor motivelor pentru care copilul are nevoie sa citeasca sau sa i se citeasca:

  • Cartile iti invata copilul abilitatile de gandire din timp. Cand citesti copilului tau, el invata sa inteleaga cauza si efectul, invata sa exercite logica, precum si sa gandeasca in termeni abstracti. Invata consecintele actiunilor si elementele de baza despre ceea ce este corect si gresit.
  • Cartile invata copilul  despre relatii, situatii, personalitati si despre ce este bine si ce este rau in lumea in care traieste. Cartile de fantezie ofera material imaginatiei si jocului liber. Basmele il fascineaza pe copilul tau si il ajuta sa distinga intre ceea ce este real si ceea ce nu.
  • Cand copilul tau ajunge intr-o noua etapa de crestere sau traieste o situatie noua si necunoscuta, cintindu-I  o poveste relevanta pentru noua sa experienta poate sa-i usureze anxietatea si sa-l ajute sa faca fata. De exemplu, daca copilul este stresat despre prima lui zi la scoala sau despre mutarea intr-o noua locatie, ii poti citi o carte care arata ca acestea nu ar trebui sa fie experiente dureroase.

Potrivit unui studiu facut de pediatrii, copiii carora li se citeste acasa au aratat o activare semnificativ mai mare a unei zone a creierului, care se refera la abilitatile multisenzoriale, intelegerea sunetelor si a elementelor vizuale. Cititul ii creeaza copilului retele in creier care ii vor servi pe termen lung atunci cand incepe sa citeasca el singur.

Copilul tau invata devreme ca cititul este distractiv si nu o corvoada. Cand copilul tau va creste, nu vei fi stresat cand trebuie sa citeasca, deoarece lectura a devenit, pentru el, un obicei placut. Faptul ca tu ii citesti, il va face sa vrea sa citeasca, iar lectura are numeroase beneficii.

Iata cateva sfaturi pe care sa le urmezi atunci cand vrei sa citesti copilului tau:

  • Aplica tehnici speciale pentru copii astfel incat sa faci cititul interactiv, provocator, interesant si educativ.
  • Copilul ar trebui sa fie un participant interactiv la lectura.
  • Utilizeaza strategii adecvate varstei pentru a citi copilului tau. In functie de varsta, copilul poate avea provocari diferite.
  • Deoarece copilul imita comportamentul tau, lasa-l sa vada ca citesti. Spune-i ca cititul este o parte a vietii foarte interesanta si citeste-i periodic.
  •  Ajuta copilul sa simta ca citirea unei carti este o experienta placuta nu o activitate stresanta pe care il fortezi sa o faca.
  • Formeaza-ti un obicei de a-i citi la acceasi ora timp in fiecare zi, sau cel putin de mai multe ori pe saptamana. Alege un moment in care tu si copilul sunteti relaxati.
  • Alege carti de care copilul tau este  cel mai interesat si potrivite pentru varsta lui. Unui copil mic ii plac desenele colorate si imaginile cu oameni, in timp ce un copil mai mare vrea subiecte interesante si povesti mai complexe.
0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…