Care sunt avantajele muzicii pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Un copil poate fi introdus in muzica de la o varsta frageda. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie de echipamente complicate sau abilitati speciale. Cantandu-i un cantec de leagan sau facandu-l sa sara la sunetul muzicii fericite, il introduci in muzica cu activitatile si jocurile sale zilnice. Pe langa divertisment, muzica are multe beneficii.

Care sunt beneficiile muzicii pentru un copil?

Iti permite sa ii comunici dragostea.

Muzica este o modalitate excelenta de a te lega pozitiv cu copilul tau. Cand canti si dansezi cu el, ii transmiti dragostea si afectiunea. Este o modalitate de a crea o buna legatura de atasament cu el.

  • Muzica imbunatateste capacitatea copiilor de a invata

Practicarea activitatilor muzicale (de exemplu: cantarea unui cantec, lovirea ritmurilor pe tobe, ascultarea diferitelor melodii sau ascultatea sunetelor intr-o carte muzicala cum este Garden Sounds) stimuleaza diferite zone ale creierului, ceea ce imbunatateste invatarea.Care sunt avantajele muzicii pentru copii?

Activitatile muzicale exercita, printre altele, ascultarea, memoria, atentia, organizarea gandirii si capacitatea copilului tau de a controla anumite comportamente.

  • Cantecele si rimele dezvolta limbajul

Cuvintele si sunetele auzite in cantece si rime imbogatesc vocabularul copilului tau. Auzindu-le si cantandu-lei, il antreneaza si sa scoata sunete, sa spuna cuvinte si sa formeze propozitii.

In plus, cu cantece si rime de gradinita, micutul tau isi da seama ca acele cuvinte sunt formate din silabe si sunete, ceea ce il va ajuta mai tarziu atunci cand invata sa citeasca si sa scrie.

  • Muzica imbunatateste creativitatea

Cand micutul tau se misca liber pe ritmul muzicii sau cand descopera sunetul unui instrument, acesta ii imbunatateste expresia artistica. Copilul tau isi dezvolta imaginatia si atunci cand inventeaza versuri de cantece sau gesturi insotitoare.

  • Permite copilului sa-si descopere corpul.

Cand copilul tau face actiunile numite intr-o rima, el devine constient de corpul sau. Dansand, sarind, batand din palme cu mainile si picioarele pe muzica, exercita si abilitatile motorii ale copilului tau, cum ar fi coordonarea.

  • Ii dezvolta simtul muzical.

Conectarea micutului tau cu o varietate de stiluri muzicale (de exemplu, pop, rock, blues, country, jazz, clasic, folk etc.) il ajuta sa isi dezvolte simtul muzical si gusturile muzicale.

  • Ofera oportunitati de socializare

Cantand, dansand si jucand jocuri muzicale cu alti copii il ajuta sa isi dezvolte abilitatile sociale, cum ar fi cooperarea, impartasirea instrumentelor, respectarea regulilor si asteptarea la rand.

  • Muzica ii poate permite sa descopere lumea

Cand asculta muzica din diferite culturi, copilul tau isi deschide orizonturile. Daca un copil sufera undeva, simte-te liber sa-i canti melodia preferata. El se va gandi mai putin la durerea sa daca atentia ii este indreptata spre ceva pozitiv si spre melodia lui preferata.

  • Ajuta la calmarea si gestionarea emotiilor

Cantatul, precum si realizarea si ascultarea de muzica, imbunatateste productia de hormoni asociati cu placerea, bunastarea si increderea. Muzica are un efect calmant care ar ajuta copiii mici sa-si faca fata emotiilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Montreal a aratat ca bebelusii sanatosi au ramas calmi de doua ori mai mult atunci cand au ascultat mai degraba o persoana care canta decat o persoana care vorbeste.

0 Shares
You May Also Like