Tu ce apartament alegi?

0 Shares
0
0
0

A detine propria locuinta, este una dintre cele mai mari dorinte ale romanilor, iar acestia cu siguranta fac tot ceea ce le sta in putere pentru a reusi sa isi indeplineasca visul.

Problema insa atunci cand oamenii au de gand sa isi cumpere un apartament, apare odata cu intrebarea: apartament nou intr-un complex rezidential nou, sau apartament intr-un imobil vechi de cateva decenii?

Cu siguranta, fiecare persoana vine cu diferite argumente, iar acest lucru te poate deruta daca te afli in aceasta situatie. Tocmai din acest motiv, poti descoperi avantajele si dezavantajele apartamentelor noi, dar si a celor din imobile vechi.

Apartamente vechi

Cel mai important avantaj al unui apartament amplasat intr-un bloc vechi, este fara doar si poate, pretul acestuia. Din acest motiv, multi romani isi doresc un astfel de apartament, pe care mai apoi intentioneaza sa il modifice.

Ceea ce nu stiu multi romani insa, este ca pentru a-si modifica apartamentul recent cumparat, dar care are o mare vechime; au nevoie de unele aprobari, si poate dura mult timp pana cand le vor si obtine.

Un alt avantaj al apartamentelor vechi poate fi acela ca inca sunt mobilate, insa discutand despre apartamente vechi, in majoritatea cazurilor, acestea sunt “dotate” cu mobilier vechi si aparatura electrocasnica de generatie veche. Toate acestea vor trebui inlocuite cu alte le noi.

In plus, parchetul, gresia si faianta printre altele, cel mai probabil vor fi inlocuite pentru ca noii proprietari, isi vor dori ca noua locuinta sa fie amenajata in functie de propriile preferinte.

In ceea ce priveste amenajarea apartamentelor vechi, aceasta poate fi efectuata astfel incat apartamentele sa arate cum isi doresc noii proprietari, insa dupa cum spuneam, pot fi necesare unele autorizatii. In plus, costurile necesare renovarii apartamentelor vechi, costa foaarte multi bani, care se adauga pretului locuintei, iar la final, apartamentul vechi este mai scump decat apartamentul nou.

Apartamente noi

Apartamentele noi, au intr-adevar un pret mai pare in comparatie cu apartamentele vechi, dar nu mai necesita renovare. In plus, si pozitionarea acestora este una foarte buna, asa ca puteti cauta apartamente de vanzare Dorobanti, in cazul in care aveti nevoie sa cumparati un apartament intr-o zona buna a capitalei.

Un asemenea apartament are avantajul de a oferi mai mult spatiu, fiind bazat mult pe ideea de open space. Acesta este un mare avantaj in conditiile in care spatiul comun ofera posibilitatea ca membrii familiei sa interactioneze mai bine.

Baile apartamentelor noi sunt de obicei mai mari decat cele ale apartamentelor vechi, de obicei dispun de cabina cada, insa exista si apartamente noi care dispun de cabna de dus.

Un alt avantaj al apartamentelor noi, este legat de rezistenta la seism. Aceste apartamente sunt mult mai rezistente la cutremure in comparatie cu apartamentele vechi, asa ca acesta este un avantaj semnificativ.

In plus, apartamentele noi de obicei vin la pachet si cu un loc de parcare, asa ca proprietarii autoturismelor isi vor lua astfel o piatra de pe inima, pentru ca nu mai trebuie sa caute loc de parcare pentru masinile lor, atunci cand se muta.

Tinand cont de cele discutate in randurile de mai sus, este mai rentabila cumpararea unui apartament nou, decat a unui apartament vechi.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…