Beneficii pe care le ofera spanacul

0 Shares
0
0
0

Legumele cu frunze verzi pe care le iubeste Popeye este benefice si pentru personaje reale (nu doar pentru cele fictive). Da, vorbim despre beneficiile spanacului. Acestea includ ingrijirea pielii, imbunatatirea vederii, tensiunea arteriala reglata, muschii mai puternici si prevenirea degenerarii maculare legate de varsta (AMD) si a hemofiliei.

Spanacul ajuta de asemenea, la afectiuni de sanatate, cum ar fi cataracta, ateroscleroza, atacuri de cord si tulburari neurologice. Ajuta la mineralizarea oaselor si exercita beneficii anti-ulcerative si anti-canceroase. In plus, ajuta la dezvoltarea sanatoasa a fatului si la cresterea sugarilor.

Ce este spanacul?

Spanacul (Spinacia oleracea) este una dintre cele mai populare legume cu frunze verzi din lume, deoarece este o sursa bogata de minerale, vitamine, pigmenti si fitonutrienti. Este un membru al familiei Amaranthaceae. Este originar din Orientul Mijlociu si a fost cultivat in Persia cu mii de ani in urma. De acolo, a fost adus in China si a intrat in Europa. Spanacul a devenit rapid o baza intr-o serie de bucatarii culturale.

Datorita gamei mari de beneficii pe care le ofera aceasta leguma, si despre care puteti afla informatii si pe https://vegis.ro/blog/spanac-valori-nutritionale-si-beneficii/, se recomanda consumul de spanac in mod regulat.

Unul dintre cele mai mari motive pentru care aceste verzi sunt atat de importante si apreciate in intreaga lume este ca sunt foarte durabile. Poate supravietui in sezonul de iarna si in primavara, daca este ingrijit corespunzator.

Spanacul poate fi consumat crud ca parte a multor salate si poate fi, de asemenea, gatit sau batut in forma redusa. Aceasta poate fi consumata ca o leguma, sau adaugata intr-o serie de retete pentru supe, tocanite si caserole.

Nutritia spanacului

Diferitele beneficii pentru sanatate ale spanacului se datoreaza prezentei de minerale, vitamine, pigmenti si fitonutrienti; inclusiv potasiu, zinc, magneziu, fier si calciu. Conform USDA National Nutrient Database, leguma cu frunze verzi este o sursa de vitamine precum folatul, niacina, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K; si contine urme ale restului de vitamine esentiale.

Alte elemente importante, inclusiv tiamina si riboflavina, care sunt utilizate in diferite reactii din corpul nostru, se gasesc si in aceasta leguma verde, cu frunze. Partea cea mai buna este ca spanacul este foarte scazut in calorii si nu are continut de grasimi.

Beneficiile pentru sanatate ale spanacului

Spanacul joaca multe roluri importante in a ajuta la mentinerea unui corp sanatos, iar in continuare vom przenta pe scurt cateva dintre beneficiile oferite de aceasta leguma cu frunze verzi.

1.Imbunatateste vederea

Helen M Rasmussen, cercetator la Universitatea Cambridge, in raportul sau din 2013 publicat in Interventiile clinice in Imbatranire, a dezvaluit ca spanacul este o sursa bogata de beta-caroten, luteina si xantena, toate fiind benefice pentru vedere.

Beta-carotenul, in spanacul brut, ajuta la stimularea sanatatii ochilor. De asemenea, poate preveni deficientele de vitamina A, mancarimi ale ochilor, ulceratii oculare si ochi uscati. Proprietatile antiinflamatorii ale acestui tio de verdeata, pot reduce umflatura sau iritarea in ochi.

Luteina si zeaxantina prezente in spanac actioneaza ambele ca antioxidanti puternici, prevenind astfel ochii de efectele dure ale razelor UV care pot duce la cataracta. De asemenea, reduc impactul radicalilor liberi, care pot fi o cauza majora a cataractei si a altor afectiuni oculare .

  1. Proteine ​​pentru cresterea sugarului

„Popeye, omul marinar” este cunoscut pentru obsesia sa pentru spanac. Desenul animat a dorit sa convinga copiii sa manance spanac si sa devina puternici. Sugarii ar fi indicat sa fie hraniti spanac, ceea ce le va oferi proteine, vitamine, minerale si fitonutrienti. Acesti nutrienti au ca rezultat o dezvoltare proportionala in etapele lor esentiale de crestere.

Acestea sunt doar doua dintre beneficiile de care oamenii pot avea parte in cazul in care consuma spanac, insa lista de beneficii oferite de spanac, este mult mai cuprinzatoare.

0 Shares
You May Also Like