Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Tot ce trebuie sa stiti despre ferastraie

Blog , March 10, 2017

Pot fi ferastraie circulare sau alte tipuri de ferastraie, insa tot ceea ce conteaza este sa stiti cat mai multe despre ele pentru a evita orice accident.

Datorita lamelor drepte si late unele ferastraie sunt mai usor de directionat si de ghidat si daca sunt foarte bine ascutite nu vor devia. Pentru ca dantura lor este grosiera si inclinata alternativ nu se preteaza la taieturile de precizie pe profile si pe materialele subtiri.

Pentru a taia BCA-ul se folosesc ferastraie coada de vulpe speciale cu dintii mari si durificata. Ferastraiele obisnuite pentru lemn se vor uza mai repede pe materialele acestea.

Pentru a taia lemnul masiv e necesar un ferastrau care are dintii in unghi drept fata de directia in care este panza. Aceste ferastraie cu ceaprazuire mica sau aproape nula sunt cele pentru taieturile longitudinale si ele nu se pot diferentia de ferastraiele coada de vulpe.

Ferastrauele cu sine si coada de randunica au o panza subtire, marginita in zona superioara de o sina de rigidizare si dreptunghiulara.

Ele sunt pretate cel mai des la taierea precisa a riglelor si a plintelor. A doua denumire se va trage de la imbinarea traditionala in coada de randunica ce se poate executa cu tipul acesta. Pentru a se obtine o taietura neteda ele sunt ascutite cu atentie si ceaprazuite.

Cu ferastraiele pentru plinte se vor taia sipci si rigle inguste in unghiuri cat mai exacte. Ele sunt facute din ghidaj si ferastrau cu toarta.

Ferastraiele fine penru furnir au si incrustatii si au o dantura foarte fina si nu sunt deloc ceaprazuite. Cu toate acestea pot sa se execute taieri foarte precise in furnir spre exemplu. O alta aplicatie a ferastraielor fine este taierea restului de dibluri la nivel. Pentru a nu se deteriora suprafata sa nu trebuie sa fie foarte adanc ascutit.

Ferastraiele pentru metale si bomfaiere sunt de regula alcatuite din cadru toarte de tensionar in care panzelesunt montate cu dintii inainte in sensurile de taiere. Cu cat e mai dur materialul ce trebuie taiat cu atat va trebui sa fie mai fina dantura.

Pentru taierile in curba sunt disponibile mai multe modele. Asa zisele ferastraie cu toarta au si un cadru dreptunghiular unde este intinsa o panza care are o lungime normala. Taietura acestora este grosiera si de aceea va avansa rapid. Si ferastraiele pentru foraj au o toarta metalica ceva mai lunga si mai ingusta.

Daca e nevoie putem utiliza panze fine pentru diferite materiale cum ar fi placajul, metalul, cornul, materialele plastice. Se gasesc si panze care au dantura rotunjita pentru a se incadra mai bine in curbe. De asemenea se pot gasi si ferastraie mecanice de traforaj pentru taieturi fine sau pentru decupari.

Ferastraiele ascutite coada de soarece sunt folosite pentru a decupa forma placii. Sunt disponibile in lungimi si pasi ai danturii diferiti. Datorita dintilor uzati sau unghiurilor inegale de alternare panza poate sa se abata din directia dorita. Pentru o vreme problemele se pot remedia prin trecderea pietrelor de slefuit peste dinti pe zona spre care se abat ferastraiele.

Random Posts:

Be Sociable, Share!