Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Topul aspectelor ce stau la baza alegerii unui contabil

Diverse , June 8, 2018

In viata faci alegeri, de unele te bucuri, de unele te superi si iti inveti lectia de informare mai detaliata pe viitor. Dar cand vine vorba de o firma de contabilitate nu iti permiti sa dai gres. Alegerea unui contabil care nu face treaba pe care o promite poate aduce consecinte pentru afacere, chiar sa fii sanctionat spre exemplu, daca nu depui anumite declaratii.

Orientarea spre o firma contabilitate Bucuresti sau din orasul tau poate fi un avantaj inca de la inceput. Asta pentru ca o firma de acest gen aduna mai multi experti, deci nu ai un contabil ci o intreaga echipa ce se va ocupa de serviciile contabile pentru firma ta. Iata si cateva din principiile ce stau la baza alegerii celui cu care sa colaborezi:

Experienta – nu la fel de increzator vei fi cand la mijloc este vorba de un incepator. Asadar este de preferat sa fie vorba de cei cu experienta in domeniu care nu mai experimenteaza, ci merg la sigur cu ce au de facut. De asemenea, este de preferat ca respectivul sa stie despre domeniul tau de activitate. Vor exista astfel anumite operatiuni ce tin strict de un anume domeniu.

Contractul – ca orice alt serviciu trebuie sa existe un contract intre parti. De preferat sa fie inscrise chiar si detaliile cu privire la colaborare. De verificat daca acel contabil sau chip in cauza fac parte din comunitatea CECCAR.

Istoric – in momentul in care ai nevoie de un serviciu de orice fel te interesezi in randul celor care au trecut prin ceea ce tu treci acum. Asadar, pe baza unei experiente si recomandari poti lua o decizie care iti aduce mai multe sanse ca acea colaborare sa fie una multumitoare. Acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de alegerea unui contabil sau a unei firme de contabilitate. Verifica portofoliul de clienti, cine ii recomanda.

Pretul serviciilor – cel mai probabil stii ca in domeniul afacerilor nu ieftinul trebuie sa fie conceptul urmarit. Ce pare sa fie ieftin la inceput se prea poate sa aduca ulterior nevoia de a investi mai mult ulterior. Dar nici nu se poate ignora importanta si influenta aspectului financiar. Asadar, este de preferat sa se analizeze lista de servicii atat privind activitatea implicata, cat si pretul cerut. Ce va fi mai rezonabil vei alege numaidecat.

Ce siguranta ai – cautam mereu si plasa de siguranta. Cand vine vorba de segmentul contabil al firmei tale trebuie sa te gandesti ca in cazul unor erori, intarzieri de operatiuni sau orice alt scenariu exista un risc ce va avea consecinte asupra firmei. Contabilul in cauza ar trebui sa isi asume astfel de posibile situatii.

De aceea, prezinta mai multa incredere cei care ofera inca de la incept o polita de asigurare sau o clauza ce tine de raspunderea lui in situatii ca cele mentionate. Desigur, orice om greseste, nu este imposibil sa te lovesti de astfel de situatii, insa ce conteaza este sa te pui la adapost de astfel de scenariu si nu afacerea ta sa aiba de suferit ulterior.

Random Posts:

Be Sociable, Share!