Terapia cu ventuze- Metoda de baza in tratarea unor afectiuni

0 Shares
0
0
0

Terapia cu ventuze- Metoda de baza in tratarea unor afectiuniTerapia cu ventuze pentru masaj era considerata in vremurile stravechi ca fiind o metoda de baza in tratarea unor afectiuni destul de serioase precum gripa, raceala, congestiile pulmonare si chiar bolile de sange.

Primele ventuze pentru masaj au fost realizate din coarne de animale, iar odata cu trecerea timpului s-a inceput realizarea acestora din alte materiale, printre care se numara bambusul, alama, ceramica, cauciucul sau siliconul.

Cu ajutorul terapiei cu ventuze se pot influenta atat corpul energetic al unei persoane, cat si corpul fizic al acesteia. Atunci cand o ventuza pentru masaj este aplicata pe locul afectat, aceasta are rolul de a corecta deblocarile energetice.

Trebuie mentionat ca terapia cu ventuze pentru masaj face parte din acupunctura, iar din asta ne putem da seama cu o foarte mare usurinta ca ventuzele pentru masaj trebuiesc sa fie pozitionate tinand cont de meridiane si de puncte energetice. Astfel ca ventuzele pentru masaj elibereaza si dreneaza energia prin pori si piele, deoarece interfereaza cu sistemul informational si energetic al unei persoane.

Datorita acestor lucruri, are lor echilibrarea mecanismelor homeostatice, iar boala este profund inlaturata. In cazul in care ventuzele sunt aplicate pe suprafata pielii, acestea pot avea asupra corpului fizic doua tipuri de actiuni: directa si indirecta. Actiunea directa apare atunci cand se extrag toxinele sangelui care stagneaza si actiunea indirecta apare in special in plan fizic, insa numai atunci dupa ce structurile energetice se reechilibreaza.

Astazi, cele mai folosite tipuri de ventuze pentru masaj sunt cele realizate din silicon. Acestea sunt utilizate atunci cand este vorba despre masaj facial sau masaj anticelulitic la nivelul corpului. Ventuzele realizate din silicon, pentru masaj facial, sunt utilizate cel mai des atunci cand pacientii vor sa scape de riduri, iar pielea tenului acestora sa isi recapete tonalitatea si supletea si sa devina mult mai ferma.

Trebuie mentionat aici ca aceste tipuri de ventuze din silicon ce se folosesc pentru masajul facial dau roade intr-un timp destul de scurt, iar dupa numai cateva sedinte pielea fetei va deveni mult mai stralucitoare si mai naturala.

Ventuzele folosite la nivelul corpului si care sunt adesea folosite pentru combaterea celulitei, pot fi gasite sub forma de marimi medii sau marimi mari. Cele pentru marimi medii sunt folosite in special pentru masarea in scopuri anticelulitice a mainilor, picioarelor sau a abdomenului, iar cele de marimi mari se folosesc in special pentru masarea suprafetelor de piele mai intinse, cum este pielea spatelui.

In cazul folosirii unor asemenea ventuze in scopul combaterii celulitei de la nivelul corpului, trebuie stiut ca ele pot intr- adevar sa ajute pielea sa devina una mult mai ferma, mai intinsa si nu in ultimul rand, mai stralucitoare. Astfel de tratamente se pot gasi astazi in majoritatea centrelor spa din tara noastra, avand tarife destul de convenabile.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…