Tendinte noi in webdesign

0 Shares
0
0
0

Tendinte noi in webdesignAnalizand atent ultimele trenduri in ceea ce priveste modul de creare a site-urilor web am ajuns la concluzia ca piata consumatorilor in acest sens este dinamica si ca in ultimii ani pronosticurile de evolutie sunt cu mult sub nivelul pe care l-au atins dezvoltatorii.

Sunt si directii clare spre care ne putem orienta. In primul rand daca sunteti in cautarea unei firme care sa se ocupe de crearea unui site web reprezentativ pentru afacerea pe care o conduceti va recomandam sa va uitati pe ItExclusiv.

Avand in vedere accesibilitatea si preferintele clientilor de a accesa diverse pagini web cu ajutorul dispozitivelor mobile de genul smart phone, tableta este oportun sa va axati aspectul site-ului pe spatii cat mai aerisite, cat mai clare si cat mai usor de vazut de ecrane cu diagonale mici si cu dimensiuni reduse.

In sensul acesta imaginile trebuie sa fie sugestive pentru textul care este publicat pe ele, zonele din meniu trebuie sa fie cat mai simple si se cere in principiu un design minimalist care se bazeaza pe elemente esentiale care sunt necesare cititorilor permitand in acelasi timp si un bun acces la detalii pentru fiecare sectiune.

Video in locul fotografiilor. Tinand cont de timpul foarte mic de vizitare a unei pagini web dar si de nerabdarea vizitatorilor de a derula mai multe pagini pentru a gasi acele detalii dorite se pare ca este in tendinte sa se insereze videoclipuri pe paginile web.

Pentru a va putea decide ce numar de fisiere video doriti sa puneti pe o pagina aveti la dispozitie cateva criterii: importarea subiectelor tratate, semnificatia acestora dar trebuie sa tineti cont si de faptul ca pagina care are fisiere video se va incarca mai greu decat o pagina care are doar imagini. Va recomandam sa inserati dar sa aveti masura si sa va rezumati la ideile principale ale site-ului nu doar pentru decor.

Designul in casete este foarte util in special atunci cand va doriti un design usor care sa se adapteze foarte bine pe toate tipurile de display dar mai ales pe cele mici. Daca aveti un design in casete acesta va permite modificarea cat mai fluenta a paginii pentru a se plia perfect pe dispozitivul ales.

Designul in casete este mult mai usor de inteles de cititor care va reusi sa identifice repede domeniul de interes si va gasi cu usurinta detaliile necesare.

Se recomanda sa va orientati spre designuri resposnive. Chiar daca efortul de a reailiza pagini web responsive este mare, faptul ca sunt gestionate in comun si paginile pentru monitoare mari dar si cele pentru ecrane mici de tipul celor utilizate pentru telefoane. In acest sens paginile este posibil sa nu iasa la fel de expresive pe ambele dispozitive. Cu toate acestea se remarca cresterea numarului de sustinatori ai site-urilor responsive in toata lumea.

Imaginile de dimensiuni mari sunt capabile sa ofere detalii si sa atraga atentia privitorului si nu obosesc ochii aducand un plus de culoare pe site.

Butoanele ghost sunt acele butoane fara volum care sunt adaugate pe imaginile de fundal si care ii ajuta pe vizitatori sa intre pe pagini cu detalii fara sa fie nevoiti sa le caute prin text.

0 Shares
You May Also Like