Ce trebuie sa stim despre laptopurile la mana a doua?

0 Shares
0
0
0

Nu aveti bani de un laptop performant si nou dar va doriti unul chiar si la mana a doua?

Noi va oferim toate sfaturile necesare pentru momentul in care vreti sa va cumparati un laptop second hand, in asa fel incat sa nu dati banii degeaba.

Tineti cont de aspectul exterior inainte de a va cumpara un laptop si analizati-l si din punct de vedere al modului in care arata carcasa.

Cele mai importante sunt colturile pentru ca toate crapaturile si juliturile din zona aceasta sunt semnele unor lovituri anterioare si ale unei accidentari despre care nu stiti absolut nimic. Verificati toate neregulile care sunt legate de aspect, tastele lipsa, zgarieturile si urmele de uzura.

Ecranul va trebui sa fie fara zgarieturi ori pixeli morti si va trebui sa aiba o luminozitate foarte buna si uniforma. De asemenea ecranul nu trebuie sa palpaie.

Si perifericele trebuie sa fie tot in stare buna. Incercati sa rulati un CD pentru a vedea cum merge CDROM-ul. Verificati sunetul si boxele. In cazul in care aveti si o camera web nu strica sa o testati

Bateria trebuie verificata. Daca aveti nevoie sa lucrati pe acest laptop si din locuri unde nu aveti acces la priza atunci este recomandat sa aveti un laptop cu o baterie care sa tina cat mai mult.

Durata de viata a unei baterii este in jur de trei ani si daca vreti sa aveti acest beneficiu trebuie sa luati si o baterie noua pentru laptopul la mana a doua pe care l-ati achizitionat pentru ca de cele mai multe ori aceste laptopuri nu au baterii noi.

Verificati conectivitatea incercand sa va conectati la o retea de internet in cazul in care porturile USB sunt functionale.

Marca este importanta. Sunt numeroase branduri cu renume in ceea ce priveste laptopurile. Un laptop la mana a doua de firma din clasa business este mai ieftin, este rezistent si fiabil si mult mai bun decat unul dou dar din clasa medie.

Pretul este un element de decizie. Un laptop la mana a doua nu trebuie sa coste mult in special prin comparatie cu varianta sa noua.

Aflati care este pretul pentru acest dispozitiv nou ori al unuia similar. Calculcati cu cat se reduce pretul in procente pentru produsul la mana a doua. Laptopul la mana a doua ar trebui sa fie cu maxim 70 de procente mai ieftin.

De unde cumparati de la un vanzator individual sau din magazine de specialitate. O firma care comercializeaza laptopuri la mana a doua cere un pret mai mare fata de o persoana care vinde vechiul laptop.

Avantajul de a apela la companii tine mai ales de garantia pe care o veti primi pentru produse care poate sa fie de pana la 2 ani.

De asemenea produsele comercializate de magazinele online nu sunt cumparate de la utilizatori ci de la companii iar laptopurile pe care le cumparati din magazine chiar daca sunt la mana a doua au fost reparate si testate si abia ulterior au fost scoase pe piata si pentru ele puteti beneficia ulterior de asistenta tehnica.

0 Shares
You May Also Like