Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]
Inelele de logodna Victoriene

Inelele de logodna Victoriene

Blog, Fashion , March 24, 2017

Gasirea inelului de logodna potrivit pentru iubita ta, nu este o sarcina tocmai usoara. Exista asa de multe stiluri pe piata, fiecare cu design diferit, iar daca nu te pricepi la inele, nu vei stii ce sa alegi. Noi vom incerca sa te ajutam, prin acest articol. Cauti verighete aur de cea mai buna calitate? Intra pe Jomaz.ro.

Cum stii daca ii va placea inelul? Ei bine, nu spunem ca avem raspunsurile la toate intrebarile dar fie ca iubita ta este mai “de moda veche” sau are un spirit mai degraba tanar si nonconformist, va iubi cu siguranta un inel din era Victoriana.

Era Victoriana si bijuteriile.

Cunoscuta si sub numele de “Perioada Romantica”, era Victoriana s-a desfasurat pe perioada domniei reginei Victoria a Angliei (regina care-i da si numele), intre 1836 si 1901. Aceasta perioada a devenit un standard pentru rafinament si eticheta, asa cum le cunoastem noi in ziua de astazi.

Bijuteriile de la inceputul acestei perioade, erau mai degraba modeste dar delicate, reflectand frumusetea intr-un mod subtil.

Totusi, daca verifici putin istoria, vei baga de seama ca domnia reginei Victoria a durat destul de mult. Era Victoriana a vazut foarte multe schimbari in moda, de la haine si pana la bijuterii, aceste schimbari aparand si producandu-se pe masura ce anii treceau.

Regina Victoria a renuntat la bijuteriile simple si delicate pe care le purta, dupa moartea mamei si a sotului sau, moment in care a inceput sa poarte bijuterii grandioase, cu multe diamante in diferite culori. Asta este de fapt pasul definitoriu pentru era Victoriana si inspiratia acestei ere in domeniul bijuteriilor – varietatea foarte mare a stilurilor.

La inceputul erei Victoriene, majoritatea inelelor de logodna se asemanau foarte mult cu cel pe care regina insasi, l-a primit de la Printul Albert. Acest inel era prevazut cu un singur diamant (smarald) in centru, fiind construit din aur galben, in forma de sarpe (coada de sarpe), sarpele fiind considerat un simbol al eternitatii.

Design-uri similare au inceput sa apara foarte curand in moda acelei vremi: inelele erau decorate cu simboluri romantice – de la flori si inimi la arcuri si sageti.

Pe masura ce regina Victoria a inceput sa poarte diamante si bijuterii din ce in ce mai extravagante si elaborate, designer-ii de inele s-au aliniat si ei acestui trend, incepand sa produca astfel de bijuterii. Diamantele si celelalte pietre pretioase au inceput sa fie din ce in ce mai mari, iar design-ul a fost imbogatit substantial.

De fapt, multe design-uri sau parti ale acestor design-uri din era moderna, sunt bazate pe cele aparute in era Victoriana, unele fiind chiar similare cu stilurile adoptate si purtate de regina Victoria, in cursul vietii sale. “Setarile” erei Victoriene si-au pus amprenta si pe modelele decorative aplicate pe metal (pe aurul, argintul sau platina din care erau construite inelele respective), acestea devenind din ce in ce mai complicate.

Aurul galben, era in continuare cel mai folosit metal la productia de bijuterii, dar si argintul a devenit o solutie viabila si folosita, tot in aceasta era. Era Victoriana inseamna clasic, inseamna stil, inseamna prestanta si clasa. Un astfel de inel, va fi acceptat si apreciat de iubita ta, cumpara-i unul si nu vei regreta!

Random Posts:

Be Sociable, Share!