Identifica cele mai bune oferte imobiliare pentru tine

0 Shares
0
0
0

Identifica cele mai bune oferte imobiliare pentru tineOrice tranzactie imobiliara implica mai multe etape care trebuie parcurse, asa cum e cazul si pentru inchirieri apartamente Cluj.

Prospectia pietei de profil este una dintre cele mai importante deoarece ea ofera baza de la care e pornita gasirea locuintei ideale pentru un cumparator, de exemplu.

El stie ca trebuie sa se incadreze intre anumite limite de pret pentru a gasi locuinta dorita si isi poste adapta celalte criterii la oferta pe care o gaseste pe piata de profil.

Implicarea activa a agentului imobiliar ales este si ea esentiala in aceasta procedura si este si ea importanta deoarece el poate veni cu sugestii si observatii precise cu privire la oferta consultata de clientul sau.

Orice agent imobiliar cu o minima experienta in domeniu stie ce anume trebuie sa caute si la ce trebuie sa fie atent atunci cand studiaza oferta disponibila pe piata imobiliara. Locuintele disponibile spre vanzare pot avea vicii ascunse sau pot prezenta probleme de natura legala, acestea din urma necesitand o atentie sporita.

Niciun cumparator nu vrea sa fie pus in situatia de a descoperi defecte si probleme ascunse ale locuintei pe care el o cumpara. Aceasta este o situatie neplacuta care poate duce chiar la anularea tranzactiei incheiate intre cele doua parti.

Din acest motiv, e preferabil ca eventualele probleme sa fie descoperite inainte de incheierea unei tranzactii si rezolvate in aceasta faza. Vanzatorul si cumparatorul unei locuinte pot fi de buna credinta si pot face uneori greseli fara voia lor, insa experienta unui agent imobiliar bun isi spune cuvantul inclusiv in privinta unor asemenea situatii dificile.

Locuintele vechi pot prezenta probleme legate de starea lor, iar agentul tau imobiliar trebuie sa stie ce intrebari sa adreseze vanzatorului in cursul vizitelor pe care le faceti amandoi in locuinta vizata de tine.

Nici inchirierea unei locuinte nu trebuie sa fie tratata cu superficialitate, caci un contract bine incheiat intre ambele parti este cel mai bun act prin care proprietarul si chiriasul pot parafa o intelegere.

In plus, un contract de inchiriere bine alcatuit se dovedeste foarte util si in posibile situatii de litigiu in care se pot gasi ambele parti. Contractul de inchiriere nu trebuie sa aiba clauze neclare pentru vreuna din parti, iar aceste clauze nu trebuie sa fie defavorabile acestora.

Un agent imobiliar care se ocupa de inchirieri poate fi angajat de catre ambele parti implicate in tranzactie si cunoaste toate procedurile si obligatiile legale ce trebuiesc indeplinite de proprietar si chirias. Cei doi trebuie sa se inteleaga cu privire la cuantumul sumei ce va fi platita de fiecare agentului imobiliar care ii reprezinta pe amandou, suma ce va fi data acestuia sub forma de comision.

Toate aceste aspecte se regasesc, in mod obligatoriu, in contractul de reprezentare incheiat de parti cu agentul imobilar ales. Orice ptetentie a acestuia, care nu se regaseste in contract, poate fi considerata ca neintemeiata de oricare dintre cele doua parti.

Toate aceste aspecte sunt reglementate de legislatia in domeniu si ii protejeaxa pe cei implicati in tranzactiile imobiliare. Atunci cand totul este facut legal, nimeni nu poate face un abuz impotriva unei alte parti deoarece specificatiile legii sunt clare in aceasta privinta.

0 Shares
You May Also Like