Despre energia electrica

0 Shares
0
0
0

Despre energia electricaSunteti in cautarea de tablouri de distributie sau alte materiale electrice ieftine si de calitate? Electroglobal tablouri distributie va vine in ajutor.

Electroglobal tablouri distributie reprezinta una dintre cele mai bune companii din domeniul distributiei de materiale electrice din Romania.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre cateva aspecte legate de energia electrica.

Fapte- Electricitatea reprezinta energie. Prin miscarea electronilor, electricitatea are puterea de a incalzi, de a lumina, de a misca lucrurile si de a face lucrurile sa functioneze. Electricitatea calatoreste de-a lungul unui circuit.

Cand conectati ceva si porniti acel ceva, completati circuitul electric de la centrala la casa dumneavoastra. Electricitatea poate trece foarte usor prin cateva materiale, cum ar fi metalul sau apa.

Acestea sunt numite conductoare- Materialele precum cauciucul, plasticul, sticla si ceramica sunt numite izolatoare deoarece energia electrica nu calatoreste cu usurinta prin ele. Un curent electric va curge pentru a face un circuit. Daca ceva care conduce energia electrica ii ofera acesteia o cale usoara catre sol, aceasta va urma acea cale.

Oamenii sunt conductori de electricitate deoarece trupurile noastre sunt in mare parte apa. Daca atingeti un circuit electric si solul sau pamantul, in acelasi timp, electricitatea va trece prin dumneavoastra si acest lucru ar putea fi fatal.

Sursa de alimentare si calitate- Furnizarea de energie electrica trebuie mentinuta la un nivel constant. Acest lucru presupune faptul ca producatorii de energie electrica trebuie sa se asigure ca este transmisa suficienta energie pentru a satisface nevoile tuturor consumatorilor.

Cantitatea de energie electrica in linii trebuie sa fie mentinuta la un nivel constant de volti. Daca aceasta nu este controlata sau monitorizata, aparatele electrice pot fi serios avariate.

Atunci cand este furnizata prea multa energie electrica, acest fenomen se numeste supratensiune tranzistoriala. O protectie impotriva acestui fenomen poate preveni riscul deteriorarii aparatelor electrice.

Voltaj si frecventa- Nu exista niciun standard la nivel mondial de tensiune sau frecventa, astfel incat este important sa va asigurati ca aparatele electrice din alte tari pot fi utilizate in conditii de siguranta in tara dumneavoastra.

Spre exemplu, in Noua Zeelanda, electricitatea este furnizata la o tensiune nominala de 230 de volti si 50 de hertzi, desi cele mai multe hoteluri si moteluri ofera prize pentru curent alternativ de 110 volti doar pentru aparatele de ras electrice. Cu exceptia cazului in care un aparat electric este evaluat si marcat pentru utilizare ls 230 V sau are o optiune multi-voltaj care include o evaluare de 230 V, va fi necesar sa se foloseasca un adaptor / convertor de tensiune considerat potrivit.

Contoare de energie electrica- Contoarele de energie electrica inregistreaza numarul de unitati de energie electrica pe care le-ati folosit. Pe contorul de energie electrica, o unitate este egala cu un kilowat-ora (1 kWh). Numarul total de kilovati-ora folositi este ceea ce este inregistrat de furnizorul de electricitate.

Distribuitorii de energie electrica taxeaza consumatorii pe baza numarului de kilovati-ora utilizati intr-o luna.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de tablouri de distributie si a altor materiale electrice nu ezitati sa aruncati o privire pe Electroglobal.ro.

0 Shares
You May Also Like