Gradul de moralitate al tehnicilor utilizate in SEO

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim despre SEO trebuie sa stim ca aceasta notiune a aparut prin anii 90, reprezentand o abreviere de la Search Engine Optimization, adica: optimizarea pentru motoarele de cautare.

Totodata aceasta abreviere se refera si la persoanele care practica aceasta meserie. Aceasta adevarata industrie implica un set de operatii efectuate de echipa de promovare in ideea cresterii pozitiilor unui site web in lista de rezultate ale cautarilor, pentru anumite cuvinte sau expresii cheie, interesante si relevante din punctul de vedere al afacerii.

Aceasta are loc printr-un control si o ameliorare a unor criterii de rankare, adica a unor factori care, luati la un loc si analizati de algoritmul de cautare, duc de regula la pozitionarea mult mai buna in paginile cu rezultate.

In functie de aceste criterii, SEO poate fi de doua tipuri: optimizarea interna, in aceasta situatie masurile de promovare sunt aplicate nemijlocit site-ului in cauza si pot fi influentate numai de catre echipa de SEO.

Drept exemple putem avea: eliminarea erorilor, viteza mai buna de incarcare, scrierea cu atentie a titlurilor si a descrierilor, prelucrarea imaginilor, etc. In ansamblu asta inseamna ameliorarea experientei vizitatorilor. A doua optimizare este cea externa, in care promovarea nu tine in mod direct de echipa SEO, ci mai curand de vointa colectiva a Internetului.

Acest lucru inseamna ca pornind de la realitatea obiectiva referitoare la calitatea unui site web, motoarele de cautare incearca sa gaseasca mereu semnale masurabile fata de importanta unei pagini web in raport cu expresia de cautare analizata.

Aceste semnale se refera la indicatorii de performanta, popularitate, si calitate, iar ca exemple pot servi: numarul si calitatea legaturilor catre o pagina analizata, numarul interactiunilor sociale, contextul in care apar mentiunile, autoritatea si credibilitatea surselor etc.

Datorita potentialului comercial urias al Internetului, imediat dupa ce au aparut motoarele de cautare, au aparut si spammerii, cei care practica o manipulare, daca nu ilegala, macar morala a criteriilor de rankare in scopurile imbunatatirii scorurilor de calitate SEO si totodata a vizibilitatii site-urilor.

Pe termen scurt aceste tehnici pot functiona destul de bine, insa in practica se observa ca motoarele de cautare duc o lupta cu spamul online si elimina potentialele gauri ale sistemului. In acelasi timp publica documente oficiale ce descriu tehnicile de promovare morale, legale, promise si recomandate de care orice detinator de site trebuie sa tina cont.

Daca nu se adera la aceste principii, in cazul depistarii, poate conduce catre penalizarea unui site sau excluderea definitiva a acestuia din baza de date.

In functie de gradul de moralitate al tehnicilor utilizate in promovare, SEO poate fi impartit in 3 categorii:
1.    SEO White Hat – promovarea corespunde politicilor sugerate de motoarele de cautare.
2.    SEO Black Hat – scopul promovarii este manipularea perceptiei motoarelor de cautare cu privire la calitatea site-ului.
3.    SEO Grey Hat, o combinatie a celor doua categorii de mai sus, in care se respecta normele morale, dar unele practici sunt indoielnice, cu riscul de a fi descoperite si sanctionate.

Impreuna cu evolutia Internetului, a evoluat si notiunea de SEO, aplicata si la optimizare seo Brasov, acum cuprinzand si alte ramuri care conduc la cresterea traficului unui site prin orice surse.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…