Despre seria iPhone 5

0 Shares
0
0
0

Despre seria iPhone 5iPhone 5s si iPhone 5C sunt printe cele mai noi telefoane smart de la Apple care inlocuiesc iPhone 5 si care ofera alternative mai bune si mai ieftine la acesta.

Apple a apelat la o schimbare radicala de strategie care a contracarat macar partial cresterea vanzarilor pentru smartphone cu Android. Apple a lansat doua modele de iPhone si a renuntat astfel si la traditia de a nu scoate mai multe produse in acelasi timp. Pentru aceste telefoane au fot produse si un numar destul de mare de accesorii pentru iPhone.

iPhone 5S este mai degraba o evolutie a lui iPhone 5 decat o revolutie tehnologica, aducand inovatii predecesorului sau. iPhone 5C pastreaza si el in mare parte specificatiile de pe iPhone 5 si se adreseaza utilizatorilor cu buget mai mic, dar care doresc sa aiba posibilitatea de a putea personaliza carcasa din punct de vedere cromatic dar si de a utiliza un produs de top.

In ceea ce priveste constructia, Apple ne-a obisnuit cu schimbari nu foarte mari in ceea ce priveste designul iar noile telefoane nu se abat de la aceasta regula, pastrand aceeasi dimensiune a ecranului ca la iPhone 5.

Reteta de succes care a fost implementata pe iPhone 5 a fost conservata pe un ecran care sa acopere aproape toata partea frontala si un buton home amplasat in centru in partea de jos. Cu toate acestea butonul de home de pe 5s este inconjurat acum de un inel.

Schimbarea a fost generata de introducerea cititorului de amprente numit Touch ID, care este o masura de securitate speciala, rar intalnita, dar nu revolutionara si complet noua in zona telefoanelor mobile. Acest inel are rolul de a porni cititorul de amprente care are posibilitatea de a functiona si iTunes cand cumparati aplicatii speciale.

Toate aceste trei telefoane pastreaza un design clasic, eficient si simplu petru margini rotunjit si o grosime de doar 7,6 mm.

In cazul modelului 5C diferenta principala apare la materiale din care este confectionat. Daca 5S pastreaza carcasa de aluminiu de pe 5 ce confera acel aspect premium, 5C are carcasa din plastic pentru a putea reduce costurile si pretul de vanzare. Chiar daca arata si el elegant din cauza faptului ca partile laterale si spatele sunt confectionate dintr-o singura bucata, comparatia cu iPhone 5S si 5 este destul de usor de facut.

Apple a imbogatit foarte mult culorile ce pot fi gasite pentru telefoane. iPhone 5 se poate cumpara doar in alb si negru dar 5s renunta la acestea in favoarea a numai trei culori: gold, gri si argintiu. Acesta are partea frontala si marginile din spate negre, dar telefonul nu este complet negru.

Versiunea gold este un auriu pal, culoarea fiind mai mult asemanatoare cu sampania decat cu auriul.

iPhone 5C prezinta cele mai multe optiuni in acest sens si de aici provine si abrevierea C din denumirea acestuia. Modelul poate fi achizitionat in mai multe culori: verde, albastru, roz si galben, sau alb. Din nou varianta neagra a acestui telefon lipseste.

Dezamagirea a venit din cauza rezolutiei ecranului IPS care avea pe iPhone 5 doar 640 x 1136.

0 Shares
You May Also Like