Ce facem cu un iPhone cu sim-ul blocat?

0 Shares
0
0
0

Ce facem cu un iPhone cu sim-ul blocat?Cele mai multe iPhone-uri au fost si sunt inca vandute cu asa numitul Sim lock, ce restrictioneaza folosirea smartphone-ului pentru anumite retele, in mod similar cu unele telefoane GSM.

Totusi, spre deosebire de majoritatea device-urilor gsm, acest smartphone nu poate fi deblocat prin simpla introducere a unui cod. Statusurile de unlocked/locked sunt mentinute si gestionate pe serverele de la Apple prin accesul la IMEI, iar aceste setari individuale se fac atunci cand telefonul este activat.

In timp ce iPhone a fost vandut initial in Statele Unite doar pentru reteaua AT&T, cu simul deblocat doar pentru aceasta retea, diferiti hackeri au reusit sa gaseasca metode pentru deblocarea telefonului, pentru o retea anume.

Desi AT&T, Sprint, T-Mobile si Verizon sunt singurele retele autorizate ce pot folosi iPhone in Statele Unite, telefoanele astfel deblocate pot fi folosite si in alte retele de telefonie mobila.

De exemplu, un telefon deblocat poate fi folosit in reteaua de voce de la T-Mobile in Statele Unite, dar poate in acelasi timp sa nu fie compatibil si cu serviciul 3G al acestei companii. Mai mult de un sfert din telefoanele iPhone din prima generatie vandute in Statele Unite, nu au fost inregistrate la AT&T.

Apple speculeaza ca acestea au fost trecute peste ocean si deblocate, constituindu-se in aceea perioada o piata de succes pentru acest lucru, chiar inainte de lansarea iPhone 3GS.

Pe 26 MArtie 2009, AT&T au inceput sa vand in Statele Unite telefoanele iPhone, pe baza unui contract, dar sim-ul era inca blocat pentru aceasta retea. De asemenea, pretul de cumparare al acestor iPhone-uri deblocate doar pentru AT&T era aproape de 2 ori mai scump decat al altora.

In afara Statelor Unite, politicile difera. Incepand cu 8 Aprilie 2012, AT&T au inceput sa ofere o facilitate de unlock din fabricatie, telefoanele prevazute cu aceasta facilitate, putand sa functioneze dupa acest unlock fara probleme si in alte retele.

S-a raportat de asemenea ca toate device-urile de la Verizon, in special telefoanele 4G LTE au fost blocate din fabrica. Dupa aceasta descoperire, cei de la Verizon au anuntat ca telefoanele 4GLTE, inclusiv iPhone-urile, vor ramane blocate, aceasta din cauza regulilor impuse de FCC pentru spectrul 700mhz C-Block, respectate de catre Verizon.

In Marea Britanie, companiile de telefonie mobila precum O2, EE, 3, Vodafone si Tesco Mobile vand aceste device-uri sub contracte subsidiate sau pentru folosirea “pay as you go”.

Aceste smartphone-uri sunt blocate din fabricatie pentru o anumita retea initial, dar pot fi de obicei deblocate dupa o anumita perioada de timp din durata contractului sau pentru o mica taxa (cu exceptia retelei 3) ce va va permite deblocarea telefonului si folosirea acestuia in alte retele.

Totusi, toate modelele noi de iPhone sunt disponibile pentru cumparare in stadiul SIM-free, la Apple Store sau Apple Online Store, in consecinta acestea nu mai sunt blocate si pot fi folosite in orice retea GSM.

Putem constata astfel ca Apple a tinut cont de dorintele userilor, iar politica in ceea ce priveste blocarea sim-urilor, s-a schimbat o data cu trecerea anilor. Pentru cele mai bune huse iPhone, viziteaza accesoriigsm.ro.

0 Shares
You May Also Like