Un laptop refurbished desi nu mai este nou, ar trebui sa aiba si programe originale precum un CD cu driverele, un CD pentru recuperare si eventual chiar si un manual pentru utilizare sau altceva venit odata cu laptopul, de la firma producatoare.
E foarte important sa va transferati si garantia ramasa pe numele dumneavoastra daca va fi cazul.
Tot timpul verificati conectivitatea in special pentru internet. Verificati daca laptopul se conecteaza rapid si usor la internet si daca are si o placa pentru retea wireless, cat de bine receptioneaza semnalul si daca puteti sa pastrati o conexiune cat de cat stabila.
Observati si porturile usb, verificati cate sunt disponibile, daca sunt toate functionale si unde sunt localizate, daca sunt pe laterale sau pe partea din spate a calculatorului. Pentru usb-uri utilizati un stick.
Cumparati un laptop durabil desi este refurbished. Firmele Apple construiesc laptopuri si calculatoare foarte rezistente.
De asemenea, si Lenovo este o firma mare care merita verificata. Totodata ar trebui sa va ganditi si ca brandurile cu renume precum Dell pot sa fie cumparate noi utilizand o suma nu cu mult mai mare decat cea pentru un laptop deja utilizat. Sony au si ei laptopuri de o foarte buna calitate, dar durabilitatea acestora este putin mai mica.
Aceste firme sunt foarte atractive si laptopurile vin de cele mai multe ori alaturi de programe de calitate. In cazul in care vreti sa va asigurati de durabilitatea unui laptop sau a unui calculator alegeti mereu unul pentru business.
Acestea sunt supuse unor teste mai mult decat sunt laptopurile normale inainte de a fi scoase pe piata si sunt facute din materiale de o calitate ridicata, unele dintre ele fiind construite chiar din mental, cu protectii suplimentare la praf si umiditate si cu tastaturi mecanice.
Inainte de va hotari sa cumpaarti laptopuri refurbished, incercati sa stabiliti si o suma maxima estimata pe care sunteti dispusi sa o alocati laptopului.
Sunt si site-uri sau forumuri care au o buna reputatie in sensul acesta si le puteti utiliza cu incredere pentru a va face o idee estimativa despre cat ar putea sa coste sistemul pe care vreti sa il cumpaarti.
Ar trebui sa fiti si constienti de riscurile la care va expuneti in momentul in care va decideti sa cumparati un laptop sau un calculator de la o persoana fizica si nu de la o firma.
In general firma va solicita o suma putin mai mare pentru o configuratie similara, dar veti benefica de garantie si veti putea utiliza in mod safe un card de credit pentru a plati, iar aceste detalii nu sunt valabile in cazul in care cumparati sistemul de la o persoana fizica.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca licentele pentru programe nu permit in general revanzarea acestora. Daca decideti sa utilizati programe piratate va aflati in afara legii in aproape orice stat. va recomandam sa va asigurati ca atunci cand cumparati ati verificat bine si licentele pe care le aveti instalate pe laptop. In cazul in care aveti intentia de a va cumpara propriile programe atunci veti avea propria licenta.