Ce este optimizarea SEO si de ce avem nevoie de ea?

0 Shares
0
0
0

Ce este optimizarea SEO si de ce avem nevoie de el?Suntem siguri ca ati auzit utilizandu-se des termenul SEO insa este posibil sa nu stiti in mod clar ceea ce reprezinta. Termenul SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization si inseamna optimizarea pentru vizibilitate pe motoarele de cautare.

Procesul de optimizare si promovare pe motoarele de cautare are ca scop pozitionarea unui site pe prima pagina de rezultate furnizate de un motor de cautare, in functie de cuvintele cheie cautate.

Daca sunteti in catarea unei firme care sa se ocupe de promovarea site-ului e care il aveti va recomandam sa accesati pagina optimizare seo Brasov.

Deoarece mai mult de 75 de procente din vizitatorii unui site ajung pe site-ul respecitv prin intermediul motoarelor de cautare, in prezent aceste motoare de cautare sunt o parte indispensabila pentru persoanele care folosesc internetul.

Motivele sunt cat se poate de evidente, aceste motoare cum ar fi Google furnizeaza in mod instantaneu rezultatele care corespund nevoilor utilizatorilor. Pentru a aparea in primele rezultate furnizate un motor de cautare este nevoie de experienta si munca.

Putini utilizatori stiu sa defineasca exact ceea ce cauta si foarte putini vor fi dispusi sa caute pe mai mult de doua pagini. Atunci cand se discuta despre optimizarea unui site sau de SEO se ia in calcul si ideea ca pentru ca un site sa apara pe prima pagina termenii pentru care se face optimizarea ar trebui sa fie cat mai competitivi si cat mai generali. In cazul in care conditia aceasta este indeplinita nu se poate ca traficul site-ului sa nu creasca.

In primul rand ar trebui sa se faca o analiza a cuvintelor cheie. Un prim pas in cadrul serviciilor de SEO oferite de firmele din acest domeniu sta in identificarea expresiilor utilizate de audienta careia i se va adresa continutul site-ului. Acest pas este cea mai importanta parte din intreg procesul de optimizare pentru ca va permite sa va adresati audientei care va va maximiza investitia.

Ulterior se va face o analiza a concurentilor. Pozitionarea in primele rezultate ale unui motor de cautare este o chestiune competitiva pentru ca sunt numeroase alte companii care vor urmari aceleasi cuvinte si expresii si aceeasi audienta. Prin intermediul analizei corecte a minusurilor si plusurilor concurentei puteti  afla si metodele de depasire a acesteia.

Optimizarea continutului pentru un site este de asemenea foarte importanta si de ea depinde succesul unei strategii de promovare pe motoare de cautare.

Acest lucru apare deoarece motoarele de cautate vor indexa continutul unic si nou si vor acorda o  importanta deosebita acestuia. In afara de calitatea acestui continut trebuie sa se optimizeze si codul sursa si aspectele precum tagurile meta si linkurile.

Procesul de construire a link-urilor denumit si link building este destul de complex. Serviciile SEO cuprind si tehnici care au scopul de a atrage link-uri relevante spre site-ul pentru care se face promovarea in scopul de a ii creste acestuia pozitia in rezultatele de pe motoarele de cautare.

Linkurile care au o calitate buna sunt factori foarte importanti care determina pozitia in cautari si modul prin care se obtin aceste link-uri necesita timp.

0 Shares
You May Also Like