De ce parasesc rapid vizitatorii un website?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care esti proprietar de website, si ai observant faptul ca odata cu trecerea timpului, din ce in ce mai multi vizitatori de pe site au inceput sa paraseasca imediat site-ul, atunci cu siguranta trebuie sa gasesti motivul pentru care vizitatorii nu petrec prea mult timp pe site, dar nici nu se mai intorc cu alta ocazie.

De cele mai multe ori, aceste probleme se pot solutiona foarte usor, insa pana la solutionarea acestor probleme, ele trebuiesc depistate, iar in continuare vom discuta putin despre cele mai importante motive pentru care vizitatorii parasesc website-urile.

In primul rand, faptul ca site-ul are un design invechit, poate reprezenta un motiv intemeiat pentru care foarte multi dintre cei care acceseaza site-ul, il parasesc dupa numai cateva secunde.

Sunt situatii in care utilizatorii nu considera credibile acele website-uri care au un design invechit, iar acesta este motivul pentru care aleg sa paraseasca de urgenta website-ul respectiv.

Faptul ca site-ul are o viteza lenta reprezinta fara indoiala un alt motiv pentru care vizitatorii aleg sa paraseasca foarte rapid website-ul, iar tinand cont de faptul ca un website care are o viteza buna se incarca in doua secunde, este evident faptul ca vizitatorilor nu le convine sa astepte foarte mult timp pana cand un website se incarca.

Pentru asta, va trebui sa iti schimbi web hostingul, asa ca ai putea accesa cu incredere pagina Gazduireenterprise.ro, pentru a gasi diferite servicii de gazduire web, cum ar fi gazduire dedicate de exemplu, insa poti sa optezi si pentru gazduire shared sau pentru un server dedicat.

In conditiile in care beneficiezi de un web hosting de calitate, atunci in mod evident aceste probleme dispar, iar odata ce website-ul se incarca mult mai rapid, in mod evident vizitatorii nu iti vor mai parasi atat de rapid site-ul.

Un alt motiv pentru care vizitatorii aleg sa iti paraseasca foarte rapid website-ul, este acela ca acesta nu este optimizat si pentru telefoanele mobile, iar navigarea este una cat se poate de grea. Acesta este un mare dezavantaj, mai ales in conditiile in care, in prezent, cei mai multi utilizatori aleg sa acceseze site-urile direct de pe telefonul mobil, sau direct de pe tableta.

Faptul ca site-ul este confuz, si greu de navigat, iar aici nu discutam doar despre faptul ca este greu de accesat de pe telefoanele mobile, reprezinta un alt motiv pentru care foarte multi utilizatori pot alege sa iti paraseasca site-ul dupa doar cateva secunde.

Inca un motiv pentru care lumea nu ramane foarte mult timp sa iti viziteze siste-ul, este acela ca ai ales sa afisezi prea multe reclama, iar cei mai multi utilizatori sunt deja enervati de aceste reclame.

Daca totusi iti doresti sa iti monetizezi site-ul, poti sa o faci in asa fel incat reclama sa fie vazuta numai si numai de catre utilizatorii care isi doresc acest lucru.

Asadar, acestea ar fi doar cateva dintre motivele pentru care cei mai multi dintre vizitatorii de pe site-uri, chiar si cei de pe site-ul tau, aleg sa paraseasca site-ul dupa doar cateva secunde.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…