De ce masina personala este o necesitate?

0 Shares
0
0
0

Auzim tot mai des faptul ca a detine un autoturism este o necesitate, iar in randurile care urmeaza vom dezbate acest subiect, si vom veni cu argumente solide care demonstreaza faptul ca intr-adevar, a detine un autoturism este o necesitate in aceasta perioada.

Independenta

Persoanele care nu detin un autoturism, de fiecare data cand au nevoie sa calatoreasca undeva, indiferent ca trebuie sa parcurga o distanta lunga sau scurta, depind de cineva. Cei care au parinti sau frati, surori sau alte rude, mai mereu asteapta ajutorul acestora pentru a-i duce si pentru a-i aduce de unde au treaba.

Exista familii in care nici un membru nu are permis si nu detine un autoturism, astfel ca depind cu totii de transportul in comun.

Acesta este de-asemenea un dezavantaj, pentru ca exista situatii in care autobuzele nu circula pe anumite rute decat din ora in ora sau din jumatate de ora in jumatate de ora, iar cei care trebuie sa ajunga la destinatie, fie intarzie, fie ajung mai repede cu mult timp.

Avand propria masina, aceasta nu mai este o problema pentru ca fiecare ajunge la destinatie doar la ora exacta.

Un alt exemplu este cel al shopping-ului. Este mult mai usor sa mergeti la supermarket si sa umpleti cosurile si plasele de cumparaturi, iar apoi sa le asezati in portbagajul masinii si sa va intoarceti acasa, decat sa mergeti cu sacosele pline de produse in statia de autobuz, sau sa sunati la taxi.

Posibilitatea de a calatori cu familia

Pentru foarte multi dintre noi, a putea sa calatorim cu familia intr-un autoturism este ceva banal. Pentru cei care nu detin un autoturism in schimb, acesta este doar un vis frumos.

Indiferent ca doriti sa calatoriti la munte sau la mare alaturi de familie, trebuie doar sa va asigurati ca masina este in stare tehnica buna, are carburant in rezervor, si porniti la drum.

Urgente medicale

Stiati ca exista multe situatii in care oamenii suna la ambulanta pentru ca au diferite urgente, iar pana cand ambulanta ajunge la destinatie pentru a acorda primul ajutor sau pentru a duce bolnavul la spital, acesta poate muri, sau starea lui se poate agrava?

Ei bine, cei care detin un autoturism, nu mai trebuie sa astepte sosirea ambulantei in cazuri urgente. Tot ce trebuie sa faca este sa urce persoanele care au nevoie de ajutor in autoturism, si sa se deplaseze de urgenta la spital. Pana cand ar ajunge ambulanta la fata locului, persoana care are nevoie de ingrijiri ar ajunge deja la spital.

Asadar, acestea sunt cateva exemple de situatii in care se poate spune ca o masina personala este intr-adevar o necesitate. Daca intentionati sa achizitionati un autoturism (cel mai probabil second hand), este important sa cunoasteti cateva detalii foarte importante.

In primul rand, atunci cand va intalniti cu vanzatorul, este important sa va asigurati ca documentele masinii sunt in regula. Acesta este punctul de plecare. Daca totul este in regula, puteti merge mai departe. Daca nu, nu are rost sa cumparati masina.

Apoi, cand verificati documentele si observati ca acestea sunt in regula, asigurati-va ca inspectati vizual masina cu o foarte mare atentie. Verificati tablaria, verificati parbrizul, luneta, geamurile exterioare, etc.

Apoi, mergeti cu masina intr-o statie itp Cluj Napoca, pentru o verificare la sange a masinii. In nici un service auto nu va fi verificata masina cu o atentie atat de mare precum intr-un service cu statie itp.

Acolo, specialistii verifica la sange atat directia masinii cat si sistemul de franare. In plus, intr-o statie itp Cluj Napoca puteti sa verificati si noxele emise de masina, iar astfel veti scapa de teama ca va intalniti cu un echipaj RAR in trafic, si ca va suspenda talonul pentru ca noxele emise de masina, nu corespund cu cele din cartea masinii.

 

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…