De ce majoritatea caselor de amanet prefera si electronicele in prezent?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, casele de amanet din Romania au luat un avant foarte mare, devenind practic receptive la orice tip de bunuri de amanet, fie ca sunt bijuterii, fie ca sunt electronice sau electrocasnice, fie ca sunt autoturisme.

Daca cu mai multi ani in urma, casele de amanet erau reticente in primirea altor produse decat bijuteriile, acum majoritatea dintre acestea sunt deschise la numeroase tipuri de amanet.

Amanet electronice reprezinta o foarte buna solutie in cazul in care ajungeti intr-un impas financiar si aveti nevoie foarte mare de bani. Multi incearca sa amaneteze de regula produse IT ( calculatoare, laptopuri, tablete ), GSM (telefoane mobile, smartphone-uri de ultima generatie), audio-video (TV LCD, LED, DVD-uri).

Dintre aceste produse electronice se evidentiaza produsele audio-video ale unor branduri de renume care au preturi foarte mari de vanzare. Aceste produse se vand destul de bine si este normal sa aiba o cautare destul de ridicata si in casele de amanet. Si in cazul produselor IT se cauta produse de calitate care sa poata trezi interesul unor potentiali clienti, in cazul in care acestea nu mai sunt recuperate de proprietarii lor, din diverse motive.

Dispozitivele IT de dimensiuni mai mici au o cautare mult mai mare pentru ca sunt mai usor de vandut de catre casele de amanet. Casele de amanet au mare incredere in garantia oferita pentru aceste produse. Este necesar sa se obtina un imprumut cat mai bun in conditii extreme de avantajoase, care sa multumeasca atat casa de amanet, cat si clientul.

Produsele oferite spre amanetare sunt atent verificate de catre reprezentantii caselor de amanet pentru a putea oferi suma corecta pentru fiecare dintre acestea. Este normal ca si casa de amanet sa se asigure ca respectivul produs este unul in stare buna de functionare, pentru  a putea sa obtina un pret destul de bun in cazul in care clientul refuza sa mai rascumpere produsul. Totodata efectuarea unei evaluari a produsului electronic mai amanuntita este benefica si pentru proprietarul acestuia care va primi un pret mai bun, daca produsul este in stare mult mai buna de functionare.

Cele mai multe case de amanet ofera conditii avantajoase de incheiere a contractului. Clientul poate prelungi contractul in rate sau platind doar comisionul. Contractul poate fi prelungit la cererea clientului ori de cate ori acesta considera ca este necesar.  In privinta comisionului, acesta poate fi recalculabil, adica comisionul se va plati doar pentru zilele in care au fost imprumutati banii.

Comisionul se negociaza si in functie de suma imprumutata de catre client. Pe toata perioada in care electronicele se afla in amanet, clientul este considerat proprietarul acestora. Casa de amanet se obliga fata de client sa ii pastreze electronicele amanetate in deplina siguranta si neaparat in starea in care au fost lasate de acesta.

Toate electronicele amanetate se pastreaza in conditii de securitate maxima. Conditiile de mediu sunt speciale pentru ca aceste produse sa nu se deterioreze. Asigurarea este realizata la valoarea imprumutului realizat.

 

 

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…