De cate feluri sunt cristalele?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intram intr-un magazin cristale avem de ales dintre mai multe tipuri si modele de pietre. Este bine sa stim exact la ce avem nevoie de pietre si care sunt proprietatile fiecarei pietre in parte pentru a determina la ce ne ajuta acestea.

Noi va recomandam sa le si purificati inainte de a le purta in special daca aceste pietre au apartinut unei rude sau unor alte persoane pentru ca au tot potentialul de a fi incarcate cu energia persoanei respective care nu este de fiecare data pozitiva si din cauza acestui lucru pietrele va pot afecta si negativ nu doar pozitiv.

Granatul poate sa fie gasit in mai multe culori si nuante de la rosu inchis pana la verde, si fiecare a avut propriile denumiri ce ne aduc aminte de locul de unde provenim. Legendele spun ca ele pot sa aduca lumina noapte si ii protejeaza pe cei care au vise urate.

Lapis lazuli este cunoscut din anul 400 i. Hr si a fost utilizat pentru a crea nuante de albastru care sunt specifice oceanelor ori cerului in picturi renascentiste. Numele lor inseamna piatra albastra si roca este de multe ori strabatuta si de incluzii de pirite aurii ceea ce va da senzatia de cer cu stele.

Se considera ca aceste pietre sunt puternice afrodisiace si ca mentin ficatul sanatos, dar si ca elibereaza sufeltul de gelozie, frica si teroare.

Piatra lunii. In Roma se credea ca piatra aceasta a fost formata prin inghetarea lunii un motiv pentru care a primit denumirea aceasta. Pentru ca variaza in culori ca gri, maro, galben si roz, si uneori chiar verde, cu diverse nivele de claritate se poate gasi in Madagascar si in India.

Cele mai valoroase astfel de pietre sunt cele cu o claritate perfecta si cu nuante de albastru deschis. Cu toate acestea aceste pietre pretioase sunt tot mai rare in fiecare an.

Deoarece au o sclipire speciala, pietrele precum morganitul se pot gasi si in nuante de roz clar, piersica ori fucsia si sunt cunoscute ca pietre ale dragostei divine. Aceste pietre au fost de foarte multe ori asociate si cu prosperitatea si cu iubirea.

Morganitul este de obicei preferat de femei de toate varstele mai ales in momentul in care rozul a devenit la moda. Aceste pietre au rolul de a complimenta toate tonurile din piele si pot sa fie incluse in metale albe sau galbene fara sa isi piarda efectul.

Onix. Cu toate ca cea mai cunoscuta culoare ce poate sa fie gasita este neagra el poate sa fie si alb si maro, sau rosu si alte nuante. Spre exemplu, pietrele de onix in culori deschise care au si dungulite rosii se numesc sardonix. Cu toate acestea cel mai apreciat onix e negru datorita numarului mare de posibilitati de a il asorta.

Opalul. In trecut opalul a fost cunoscut sub denumirea de Regina a Pietrelor Pretioase pentru ca avea toate culorile acestor pietre. De aceea toate pietrele de opal sunt unice la fel ca si amprentele umane.

0 Shares
You May Also Like