Cum se aplica corect un ingrasamant foliar universal?

Pantele au mai multe carente nutritive care pot sa fie imbunatatite cu ajutorul unui ingrasamant foliar universal de calitate premium. Cei mai importanti factori care determina aparitia acestor probleme tin de tehnologia de productie, de clima si de sol. In momentul in care plantele primesc suportul de care au nevoie ele absorb mult mai rapid toate elementele nutritive, uneori ingerand ingrasamantul 100% in momentul in care acesta este de buna calitate.

Exista mai multe tipuri de ingrasaminte foliare care difera prin microelementele care joaca un rol important in nutritia plantelor. Ele sunt necesare in momentul in care se vrea obtinerea unor productii calitative mari. Solul sau celelalte ingrasaminte chimice oferite pe piata nu contin cantitatea optima de microelemente care sa hraneasca plantele in mod corespunzator.

Cum se aplica corect un ingrasamant foliar universal?

Pentru a fi sigur ca este aplicat corect ingrasamantul, va trebui sa tii cont de mai multi pasi importanti. Tinand cont de modul in care acestia sunt parcursi si rezultatele vor fi satisfacatoare sau mai putin satisfacatoare. Pentru inceput este important ca rezervorul sa fie foarte bine umplut. Este recomandat ca apa sa nu fie contaminata cu agenti patogeni, pentru ca ei pot distruge substantele benefice existente in ingrasaminte. Pasul urmator este reprezentat de agitarea produsului in mod energic. Se va adauga apa si se va completa pana cand rezervorul de ingrasamant este plin.

Daca operatiunea are loc in conditii climatice estreme cum sunt ploaia si inghetul sau arsita si vantul puternic, este recomandat sa fie evitata aplicarea unui ingrasamant foliar. Daca ai un atomizor, acesta poate fi folosit pentru a stropi eficient aceste culturi. Cand este aplicata solutia pe partile inferioare ale frunzelor si plantelor, este favorizata absorbtia rapida a ingrasamintelor pentru ca acestea ajung in locul in care plantele au cel mai mare numar de stomate.

Este de preferat ca fertilizarea sa aiba loc in momentul in care valorile de temperatura sunt undeva intre 26 si 27 de grade sau mai putin pentru ca atunci sunt stomatele pot sa absoarba cel mai bine ingrasamintele. Atunci cand umiditatea este ridicata, in momentul rasaritului sau la apus, sau in zilele in care vantul nu bate foarte tare, este momentul potrivit pentru ingrasamantul foliar. Este recomandat sa se aplice acest ingrasamant in momentul in care este utilizat singur, fara fungicide si pesticide.

Tinand cont de componenta produselor utilizate, se va determina greutatea si marimea fructelor. Cu cat in componenta ingrasamantului se afla mai mult azot nitric, calciu si magneziu sau potasiu, fertilizarea va fi mult mai eficienta. Fierul din compozitia ingrasamantului sau borul sunt elemente regasite in ingrasamintele foliare si sunt perfecte pentru a ajuta la formarea semintelor sau la formarea fructelor.

Utilizarea ingrasamintelor foliare este recomandata pentru toate tipurile de culturi, in special pentru cele care s-au dezvoltat pe soluri reci sau pentru cele care au intampinat dificultati in absorbita de azot si fosfor.

Pentru ca aceste ingrasaminte sa functioneze este foarte important sa se tina cont de instructiunile producatorului in ceea ce priveste administrarea lor.

Random Posts:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *