Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Cum sa reconditionezi mobila veche?

Casa si gradina , November 10, 2017

La un anumit moment dat, cu siguranta te vei satura de mobile veche de acasa, sau de zgarieturile de pe mobile, ori de fapul ca aceasta nu mai prea are luciu, asa ca iti vei dori mai mult ca sigur sa inlocuiesti vechea mobila cu obiecte de mobilier la moda.

Ei bine, in cazul in care insa, vei avea putina rabdare, si vei avea si ceva timp liber la dispozitie, vei putea sa iti reconditionezi mobile veche dupa bunul plac, fara a mai fi nevoie de o investitie in achizitionarea obiectelor de mobilier.

Va trebui doar sa ai la indemana mai multe produse, precum decapant, pensula, masina de slefuit si smirghel, pistol electric de vopsit, una sau doua masini de insurubat, si holsuruburi.

Ei bine, odata ce ai toate aceste produse la dispozitie, vei folosi o pensula lata sau un spray pentru intinderea decapantului pe suprafetele lacuite sau vopsite. Mai apoi vei astepta ca acesta sa actioneze asa cum scrie in instructiunile de utilizare, dupa care vei folosi o racleta si un burete de sarma pentru a indeparta vopseaua.

In zonele in care vopseaua se indeparteaza mai greu, vei putea sa mai aplici un strat de decapant, dupa care vei relua procesul pana vei avea rezultatul dorit. Apoi se va clati cu apa suprafata si se va lasa la uscat.

Folosind masina de slefuit, vei curata si vei nivela piesele din lemn, pentru ca vopseaua sa fie mai bine absorbita, dupa care cu o carpa uscata vei indeparta tot praful, si vei aplica lacul de protectie al lemunul cu ajutorul unei pensule.

Dupa ce lacul se va usuca, va trebui sa verifici foarte bine balamalele usilor dar si zonele de imbinare ale mobilei, iar daca este nevoie, folosind masina de insurubat si gaurit, vei putea sa strangi suruburile existente sau sa pui alte suruburi pentru ca mobile sa fie cat mai stabila.

In situatia in care vei dori sa ii oferi mobilei o alta culoare, vei putea sa folosesti o vopsea clasica pe baza de ulei ori cu latex, care sa fie rezistenta la murdarie si curatare. Pentru a putea sa vopsesti fara urme, ar fi indicat sa utilizezi un pistol electric de vopsit, care va raspandi uniform pe toata suprafata lemnului vopseaua.

Avand la dispozitie acest pistol electric de vopsit, vei putea sa folosesti mai multe culori, si vei putea suprapune mai multe straturi de culoare.

Ei bine, dup ace se va usuca vopseaua, va trebui sa aplici pe suprafata lemnului, ulei de lamiae, pentru ca acesta sa aiba un plus de luciu.

Asadar, dupa cum se poate observa, in ciuda faptului ca proiectul de reconditionare al mobilierului vechi parea unul foarte greu de realizat, uite ca avand la dispozitie produsele necesare, se poate sa iti reconditionezi mobile acasa fara a mai apela la ajutorul mesterilor, sau fara a mai fi nevoie sa iti indrepti atentia spre obiecte de mobilier noi, iar astfel vei scapa si de o eventuala investitie in achizitionarea unor obiecte noi de mobilier.

Random Posts:

Be Sociable, Share!