Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Cum sa raman treaz cand sunt la volan?

Diverse , June 23, 2015

Cum sa raman treaz cand sunt la volan?In intreaga lume au loc zilnic o multime de accidente rutiere. Oricand i se poate intampla oricui un accident, fapt pentru care o asigurare RCA este obligatorie. Daca financiar nu stai prea bine, in mod categoric esti in cautarea unui RCA auto ieftin.

De unde poti cumpara? De pe www.rcautoieftin.ro. Totul se face simplu si rapid in doar cateva minute.
Un RCA auto ieftin sau scump nu te ajuta sa eviti accidentele, ci te ajuta cu o anumita suma de bani in cazul acestora.

Multe din accidente au loc deoarece soferii adorm la volan. Acest lucru se intampla in general la drumuri lungi, cand au cateva ore bune de condus. Sfaturile care urmeaza iti vor fi de mare folos sa nu adormi la volan.

Bea bauturi care te energizeaza

E indicat ca atunci cand simti ca te ia somnul sa bei ceva ce te energizeaza. Pe unii ii ajuta cafeaua, pe altii energizantele, pe altii diverse alte bauturi ce contin cofeina.

Nu calatori singur

Aici vorbim de doua situatii. Prima se refera la a calatori cu cineva care sa fii sigur ca te tine treaz. Trebuie sa calatoresti cu o persoana care sa inteleaga clar faptul ca e important sa te tina de vorba in permanenta pentru a nu adormi. A doua situatii se refera la a calatori cu cineva care e sofer si sa te schimbe atunci cand simti ca esti prea obosit pentru a mai conduce.

Fa pauze dese

Pauzele sunt deosebit de importante. Cand simti ca adormi, cauta un loc in care poti trage pe dreapta si fa o pauza. Iesi din masina, intinde-te putin, fa cateva exercitii, dupa care continua-ti drumul. De asemenenea, poti lua pauze si pentru a te odihni timp de cateva minute, astfel incat sa te simti din nou in forma. Mare atentie insa sa nu dormi mai mult de 15 minute, deoarece poti sa te simti apoi si mai obosit.

Asculta radio/muzica

Cand mergi la drum lung e indicat sa asculti muzica sau postul de radio preferat. Asculta tare, astfel incat sa te tina treaz. Eventual poti si canta impreuna cu artistul pe care il asculti.

Foloseste aerul conditionat

Daca in masina e prea cald, cu siguranta te va lua somnul. Foloseste aerul conditionat pentru a mentine o temperatura cat mai potrivita astfel incat sa nu te ia somnul. Cu cat e mai racoare, cu atat mai bine pentru ca nu adormi.

Foloseste-te de servetelele umede

E bine ca atunci cand mergi la un drum lung sa ai la tine servetele umede cu care sa te stergi pe fata si pe gat pentru a te mai reimprospata.

Cele amintite mai sus pot fi metode foarte bune, insa, ca sa eviti neplacerile cand esti obosit, cel mai bine e sa nu te urci la volan. Metodele amintite mai sus nu functioneaza insa la toata lumea. Trebuie sa iti dai seama care din metode functioneaza la tine si pe aceea sa o folosesti.

Random Posts:

Be Sociable, Share!