Cum sa ne alegem salteaua perfecta?

0 Shares
0
0
0

Odihna corecta este esentiala. Un somn odihnitor ne poate face sa ne trezim a doua zi cu energie si buna dispozitie. O saltea buna, atent selectionata, poate face diferenta intre o zi proasta si o zi exceptionala.

  1. Care este inaltimea ta?

Nu este suficient ca salteaua sa masoare la fel ca tine. Se recomanda ca acesta sa masoare cu cel putin zece centimetri mai mult in lungime. Cele mai frecvente lungimi sunt de 180, 190 si 200 de centimetri.

  1. Dormi singur sau insotit?

In mod logic, veti avea nevoie de o saltea mai larga daca dormiti de obicei cu cineva. Cel mai bine este sa alegeti unul de la 90 de centimetri latime pentru persoanele care dorm singure si de la 135 de centimetri pentru cei care dorm ca un cuplu. Cu toate acestea, exista si saltele mai mari, ajungand chiar si la cele de 2×2 metri, cunoscute sub numele de “king size”.

  1. Cat de mult cantaresti?

Daca esti o persoana usoara ar trebui sa optezi pentru o saltea flexibila, care se adapteaza formei corpului tau prin distribuirea uniforma a greutatii. Daca nu, este de preferat sa alegeti una mai ferma. In general, expertii recomanda saltele moi pentru persoanele care cantaresc mai putin de 80 de kilograme, saltele medii pentru cei care cantaresc intre 80 si 110 kilograme si saltele ferme daca depasesc 110 kilograme.

 Cea mai buna saltea pentru durerile de spate poate fi gasita daca citesti ghidurile cu atentie.

  1. Cati ani ai?

Cu cat este mai tanara persoana care urmeaza sa doarma pe saltea, cu atat este mai ferm sa fie mai ferma si, pe masura ce varsta creste, este recomandabil ca fermitatea sa scada, deoarece in acest fel oasele si articulatiile sufera mai putin in timpul orelor de somn.

  1. Cum dormi?

Saltelele moi pot fi incomode pentru persoanele care se misca foarte mult atunci cand dorm, deoarece le impiedica miscarile si le pot face sa se simta prinsi. Prin urmare, este convenabil ca, daca sunteti unul dintre cei care isi petrec noaptea schimband postura, sa alegeti o saltea ferma, in timp ce daca de obicei dormiti linistit, puteti opta pentru una mai moale.

  1. Esti friguros sau fierbinte?

Daca sunteti in mod normal o persoana friguroasa sau locuiti intr-o zona deosebit de rece, saltelele din spuma cu memorie, latex sau spuma sunt cea mai buna optiune. Dar daca sunteti unul dintre cei care au mereu enzatia de caldura, de obicei transpirati noaptea sau locul in care locuiti este foarte cald, idealul este sa alegeti o saltea cu arcuri, deoarece aceste modele sunt mai bine ventilate si mai reci.

  1. Cat de mult ai de gand sa o folosesti?

Pentru camerele de oaspeti sau paturile dintr-o resedinta de vacanta puteti opta pentru modele mai ieftine, dar este recomandabil ca salteaua pe care urmeaza sa dormiti in fiecare zi sa fie cea mai buna posibila, sa fie fabricata cu cea mai recenta tehnologie si sa aiba cele mai avansate tratamente in ceea ce priveste confortul si igiena.

0 Shares
You May Also Like