Cum poti crea un spatiu perfect de luat masa intr-o sufragerie cu plan deschis?

0 Shares
0
0
0

Spatiul de tip plan deschis este cel care ii ofera incaperii multa lumina si aerisire, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa ai un singur spatiu unitar.

Crearea mai multor zone pentru tot felul de activitati intr-o incapere spatioasa, creaza un design multifunctional si totodata interesant si raspunde deasemenea diferitelor nevoi practice.

Acest lucru inseamna ca poti avea o zona de relaxare, in care de exemplu poti sa te uiti la televizor, o zona ideala pentru a cit,i si neaparat o zona in care sa poti lua masa.

O cina romantica sau chiar si o cina in familie necesita un spatiu intim si confortabil, iar pentru a obtine acest spatiu, cu siguranta va trebui sa tii cont de cateva aspecte importante.

In primul rand, ar trebui sa iti indrepti atentia spre mai multe seturi de mese si scaune extensibile, iar din aceasta categorie iti vei alege masa si scaunele preferate.

De precizat insa este faptul ca alegerea scaunelor si a mesei trebuie facuta si in functie de stilul de amenajare al locuintei. Deasemenea, alegerea acestor produse trebuie facuta si in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Deasemenea, atunci cand vrei sa iti alegi masa si scaunele trebuie sa tii cont si de numarul persoanelor care vor lua masa la tine acasa, pentru ca in mod evident toata lumea trebuie sa se simta cat mai confortabil.

O sugestie ideala in cazul in care ai o familie numeroasa, ar fi aceea de a opta pentru o masa dreptunghiulara extensibila, care sa aiba latimea de minim 90 de centimetri, in timp ce scaunele aleste trebuie sa fie extensibile.

In cazul in care iti doresti insa doar o masa mica pentru doua sau trei persoane, atunci poti alege masuta, si doua sau trei scaune extensibile.

Ei bine, un detaliu foarte important de care trebuie sa tii cont atunci cand bucataria ta nu este una foarte mare, este acela ca ar trebui sa masori spatiul din jurl mesei si sa asezi masa in asa fel incat toata lumea sa se simta confortabil si sa se poata misca in voie fara a se lovi cu coatele de celelalte persoane de la masa.

In acest sens trebuie sa lasi spatiu de cel putin un metru intre peretii cei mai apropiati si masa, sau intre cele mai apropiate corpuri de mobilier si masa.

Apoi trebuie sa stii ca nu este indicat nici sa aglomerezi masa prea mult, astfel ca trebuie sa tii cnt ca fiecare persoana ar cam avea nevoie de 60 de centimetri pentru a avea miscari lejere in timpul mesei.

Asadar, dupa cum se poate observa, atunci cand ai musafiri la masa, in conditiile in care bucataria sau livingul tau nu au un spatiu liber foarte mare, cel mai important ar fi sa iti indrepti atentia spre o masa extensibila si spre scaune extensibile. Acestea pot fi achizitionate impreuna sau separat, in functie de preferinte. Pana la urma insa, acest lucru conteaza mai putin.

0 Shares
You May Also Like