Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Cum iti alegi lampa gaz de sudura cupru?

Casa si gradina , May 23, 2018

Instalatiile sanitare din tevi de cupru au o durata de viata mult mai mare decat cele din alte materiale, si, din aceasta cauza, un instalator are nevoie de un echipament special: lampa gaz sudura cupru.

Instalatiile din tevi de cupru sunt preferate de foarte multi clienti casnici sau industriali pentru durabilitatea lor. Imbinarile in acest tip de instalatii se fac prin sudura si, de aceea, in orice echipa de instalatori profesionisti, cineva stie sa foloseasca lampa gaz sudura cupru

Cum alegi o lampa gaz sudura cupru?

Exista cateva caracteristici care fac din aparatul lampa gaz sudura cupru un aliat de nadejde. Astfel orice lampa cu gaz  pentru sudura cuprului trebuie sa aiba urmatoarele repere:

  • sa aiba aprindere automata cu piezo

Este total ineficient ca aprinderea unei lampi sa dureze. Dincolo de discomfortul creat, aceasta pierdere de timp poate sa duca si la o mai slaba calitate a lucrarii din cauza intarzierilor.

  • sa aiba greutate mica

O greutate mare o face incomoda, duce la incercarea de a o folosi cat mai putin.

  • sa aiba buton reglaj flacara

Uneori este nevoie de flacara mai mica sau mai mare, in functie de cum se sudeaza. Este un aspect sine qva non.

  • sa aiba “antifalre system”, adica sa poata sa fie utilizata in orice pozitie, fara ca flacara sa se intrerupa sau sa se micsoreze

Sudura unei instalatii se face in diverse spatii, mai mari sau mai mici, mai largi sau mai inguste. Uneori, lampa de gaz sudura cupru trebuie tinuta cu susul in jos. Acesta nu trebuie sa fie un impediment ci lampa de sudura cupru trebuie sa se adapteze acestei pozitii fara ca ea sa intrerupa munca instalatorului.

  • sa se schimbe butelia rapid

Acest aspect este important tot prin economia de timp si, de ce sa nu recunoastem, si cea de energie pozitiva. Atunci cand faci ceva, te-ai apucat, totul merge bine dar te impotmolesti intr-un detaliu nesemnificativ, rabdarea si bucuria lucrului scad brusc. De aceea, modul de inlocuire a buteliei trebuie sa fie rapid si eficient.

Pe piata din Romania exista multe modele pentru acest echipament. Unele lampi de sudura pentru cupru nu indeplinesc standardele de mai sus, dar sunt atragatoare prin costurile mai reduse. Aceasta economie este una falsa deoarece costurile ulterioare sunt mai ridicate pentru ca:

  • lampa sudeaza mai slab si se consuma mai multe butelii per lucrare
  • lampa nu poate sa sudeze bine pentru ca nu poate sa fie intoarsa in orice pozitie ca isi pierde flacara
  • lampa gaz sudura cupru este grea si ingreuneaza implicit munca instalatorului.

De unde se cumpara echipamentul lampa gaz sudura cupru?

Magazinele fizice sau online de profil precum Expert Instal Group, au o gama variata pentru aceste echipamente. Orice instalator profesionist are in trusa de scule mai multe butelii de schimb pentru lampa cu gaz pentru sudura tevilor de cupru si un aparat profesional. Pentru a face cea mai buna alegere nu trebuie decat sa fie luate in evidenta caracteristicile anuntate mai sus.

Random Posts:

Be Sociable, Share!