Cum alegem culorile pentru tapiterie?

Cum alegem culorile pentru tapiterie?

Casa si gradina , May 2, 2017

Atunci cand vorbim despre tapiterie probabil ca primul lucru care ne vine in cap sunt canapelele si fotoliile. In acest articol va prezentam pe larg ce inseamna tapiterie  si cum se aleg culorile pentru tapiteria canapelelor pentru ca acestea trebuie sa se armonizeze perfect cu decorul.

O canapea este cea mai importanta piesa de mobilier din sufragerie si este si cea mai importanta alegere pe care o veti face pentru casa.

Acesta ar fi si motivul pentru care va trebui sa alegeti cu atentie in special daca vreti sa va bucurati de aceasta canapea cat mai mult timp de acum in colo.

Acesta ar fi si motivul care sa va determie sa alegeti cu cea mai mare atentie aceasta piesa de mobilier si implicit si modelul pe care il are tapiteria. Va prezentam mai jos care sunt pasii de care va trebui sa tineti cont pentru a alege modelul si culoarea tapiteriei.

Daca ati demarat de la zero anumite proiecte de decorare sau de redecorare pentru living trebuie sa alegeti mai intai canapeaua si sa construiti toate aspectele celelate in jurul ei.

Canapelele spectaculoase pot sa fie capitonate din tesaturi fine si luxoase sau pot sa fie acoperite si cu panza colorata. Canapelele reprezinta astfel un punct focal din living.

Daca adaugati insa canapele noi in livingul care este deja decorat sau vreti ca accesoriul acesta de mobila sa accentueze si aspectul estetic din camera culoarea canapelei va fi foarte importanta. Trebuie sa va decideti in asa fel incat daca noua achizitie are culori neutre ori are culori de accent.

Sunt unii designeri de interior care ne recomanda canapelele ce se potrivesc cu nuantele cromatice de pe pereti pentru a putea crea senzatia de spatiu amplu in incapere. Aceasta e o idee foarte buna pentru scheme cromatice armonioase.

Cu toate astea da veti cumpara canapele care sa se si completeze din punct de vedere cromatic cu peretii din livig atunci schimbarea zugravelii este dificila mai tarziu.

Cele mai des intalnite abordari sunt cele care au legatura cu alegerea canapelelor ce vin sa completeze alte elemente de decor si nu sunt nici in centrul atentiei dar nici nu sunt camuflate in ton cu peretii.

Dupa ce ati decis daca veti cumpara canapele care sa poata accentua cromatic sufrageria sau canapele neutre, va fi nevoie sa va decideti daca ele vor avea o nuanta deschisa ori inchisa in special pentru ca paleta de optiuni este foarte vasta.

Dupa ce suntem convinsi de un anumit design va trebui sa alegem corect si culorile pe care sa le aiba tapiteria. Daca puneti o canapea foarte inchisa la culoare cu parchetul la fel de intunecat va fi necesar sa incercati sa faceti canapeaua mult mai vizibila.

Canapelele de culori inchise care au picioarele deschise la culoare vor crea un spatiu mare intre podea si canapea. Un covor deschis la culoare pus in fata canapelei va crea un contrast cromatic si poate scoate in evidenta mobila. De asemenea, masutele de cafea in culori deschise care sunt puse in fata canapelei o vor scoate in evidenta cu siguranta.

Random Posts:

Be Sociable, Share!