Ce trebuie sa stim despre aparatele de muls la bidon?

Ce trebuie sa stim despre aparatele de muls la bidon?Aparatele de muls la bidon au fost primul proiect major in mecanizarea sistemelor de muls și au fost concepute special pentru efectivele tinute in grajduri.

Fiecare unitate  portabial, consta intrun bidon de 15 litri cu capac , pulsator si un ansmablu de cupe de muls sau grup, ce necesita atașarea manuală la o sursa de vid, atunci cand este mutat de la vaca la vaca in timpul mulsului.

Laptele este transferat din bidoane in alte recipiente care se afla in locurile special amenajate pentru produsele lactate (sali sau inceperi pentru lapte), sau in grajd. Sistemul este simplu din punct de vedere macanic, cu costuri de investiții, de funcționare și de întreținere, relativ scazute comparativ cu aparatele, din salile de muls.

Performanța este limitata în termeni de vaci mulse pe ora de volumul de munca care trebuie efectuat la fiecare anumal in parte (rutina de lucru). O mare parte din timp și efort este consumat de mersul pe jos de la vaca la vaca și transportul manual al echipamentelor, de ridicare si tranferare a laptelui.

Ca urmare, fiecare operator este puțin probabil sa poata sa utilizeze in mod eficient mai mult de 2 sau 3 unitati de aparate de muls la bidon si, prin urmare, nu vor  colecta lapte de la mai mult de aproximativ 30 de vaci pe ora.

O performanta mai ridicata va fi realizata prin utilizarea unui carucior care transporta recipientele pentru lapte, bidoanele de muls de rezerva si echipamentele de pregatire a ugerului. Caruciorul este deplasat de-a lungul grajdului pe parcursul intregului proces de mulgere. Ca urmare a reducerii timpului și efortului va permite utilizarea unei unitati suplimentare, astfel, ducand la creșterea performanțelor potențiale la aproximativ 40 de vaci pe ora.

Laptele transferat direct in recipientele de colectare in timpul mulsului este racit prin intermediul unui racitor introdus in recipiente, atunci cand acestea sunt pline. In caz contrar, va fi necesar ca bidoanele sa fie duse in sala de colectare si sa se toarne peste un racitor cu suprafață ondulata cuplat la o sursa de apa.

Ambele metode sunt la fel de eficiente, deși cu ajutorul unui racitor de suprafata munca este mai laborioasa. In  ambele cazuri, eficiența de racire este imbunatatita si necesarul de apa redus prin conectarea  racitorului la o sursa de apa rece.

Curatarea aparatelor de muls la bidon, a cupelor și echipamentului auxiliar reprezinta o operatiune ce se desfasoara in trei pasi, folosind detergent / solutii dezinfectante. Imediat după muls, urmele vizibile de murdarie si depunerile de pe partea exterioara a echipamentului sunt eliminate cu apa curata, rece.

Fiecare unitate este apoi conectata la sursa de vid si 10 de litri de apa curata trec prin cupe in bidon. Aceasta clatire initiala este urmata de spalarea tot echipamentului de muls (cu excepția pulsatoarelor si tuburilor pulsatoare) cu o  solutie fierbinte de detergent / dezinfectant (nu mai puțin de 45 ° C),  folosind 45 litri la 3 unități de muls.

Volumele de apa și cantitatile de produse chimice utilizate trebuie sa fie masurate cu atenție. La final, echipamentul este spalat în apa cu clor (50 ppm) și se lasa sa se scurga într-un loc uscat si curat. Cu echipamente auxiliare se procedeaza in mod similar dupa aceea.

Daca sunteti in cautarea unui aparat de muls la bidon, nu trebuie decat sa accesati pagina noastra Proagricol.ro, unde veti gasi cu siguranta unul potrivit necesitatilor dvs.

Random Posts:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *