Care sunt avantajele si dezavantajele profesiei de antreprenor?

0 Shares
0
0
0

Care sunt avantajele si dezavantajele profesiei de antreprenorOrice actiune pe care o facem la un moment dat, poate avea atat avantaje, cat si dezavantaje, fie ca vorbim de alegerea unei facultati, de optarea pentru un anumit loc de munca sau de a face afaceri cu proprietati.

De multe ori, alegerile pe care le facem, le facem in functie de cat de potenti suntem pe plan financiar. Acest lucru se intampla mai ales in sfera afacerilor. Nu poti beneficia de ofertele celor care fac afaceri cu proprietati daca nu ai suficienti bani pentru a cumpara o astfel de afacere. Daca vrei sa vezi astfel de oferte, intra pe Afaceri-proprietati.com si vezi ofertele disponibile.

Lumea afacerilor nu este usoara. A fi antreprenor nu este deloc simplu, iar deseori, in lumea afacerilor totul pare mai rau ca intr-o jungla. Asa cum aminteam si mai sus, peste tot intalnim avantaje si dezavantaje. La fel este si atunci cand esti antreprenor. Sa vedem care sunt acestea.

Avantaje:

Banii. Din moment ce esti antreprenor, sansele de a castiga mai multi bani decat atunci cand erai angajat sunt foarte mari. Si cum oricine doreste sa stea bine la acest capitol, multi aleg sa-si deschida o afacere proprie.

Siguranta. In zilele noastre, tot mai des oamenii stau stresati la locul de munca, deoarece se fac des concedieri datorita pentru ca firma nu mai poate suporta costurile faptului ca are multi angajati. Din moment ce ai firma ta, nu risti sa fii dat afara de la munca.

Recunoastere publica. Daca ai o afacere de care beneficiaza si cei din comunitatea din care faci parte, cu siguranta ceilalti iti vor recunoaste meritele de fiecare data cand au ocazia sa o faca.

Activism. Sa fii antreprenor nu este un lucru monoton. Faci activitati diverse, esti mereu o persoana ocupata si nu ai timp sa te plictisesti. Asadar, locul de munca nu va deveni o rutina pentru tine.

Independenta. Daca ai fost vreodata angajat, probabil stii cum e cand ai vrea sa implementezi o schimbare in organizatia din care faci parte, dar nu ai nici un fel de putere ierarhica in aceasta privinta. Ei bine, fiind antreprenor, poti schimba mersul lucrurilor la firma ta.

Dezavantaje:

Neindeplinirea expectantelor. Cand te hotarasti sa fii antreprenor, pornesti cu increderea faptului a totul va fi asa cum ti-ai propus. Deseori, insa, situatiile se pot complica si mersul lucrurilor se schimba, din nefericire, in sens negativ. Este insa un risc pe care trebuie sa si-l asume fiecare persoana care doreste sa o ia pe acest drum.

Neglijarea familiei. Din pacate, aceasta situatie este des intalnita. Studiile au aratat faptul ca antreprenorii barbati, nu reusesc sa mentina la fel de bine ca antreprenorii care sunt femei, un echilibru intre viata profesionala si cea de familie. Mare atentie. Familia este foarte importanta, iar ea cu siguranta iti va fi aproape daca lucrurile nu merg foarte bine cu firma ta.

Probleme de sanatate. Oricine a luat-o pe drumul propriu in domeniul afacerilor, stie cat de mult neglijeaza lucrurile care tin de sanatate. Intervine stresul, apar nopti nedormite, alimentatie necorespunzatoare si mult efort. Acestea duc la epuizare atat pe plan fizic cat si psihic.

Responsabilitate. Cand esti antreprenor, totul „se sparge in capul tau”. Tu trebuie sa stii tot ce se intampla, cum poti rezolva problemele, cum poti ajuta compania sa se dezvolte. Chiar daca ai experti pe fiecare domeniu in parte, trebuie sa accepti opiniile lor cu mare responsabilitate.

Asuma-ti riscurile, fa totul pentru a profita de oportunitatile care ti se ofera si ai curaj sa incepi chiar tu o afacere. Nu spune nimeni ca trebuie sa stai toata viata sa-ti dicteze altii ce sa faci.

0 Shares
You May Also Like