Ce se întâmplă cu creierul și corpul tău atunci când tragi cu o armă

0 Shares
0
0
0

Deși experiența fiecăruia este diferită, mai ales când vine vorba de un poligon de tragere în comparaţie cu o amenințare reală, iată câteva efecte pe care trasul cu o armă de foc le poate avea asupra creierului și corpului nostru.

Instinctul de a lupta sau de a fugi te poate birui

Trasul cu o armă poate fi surprinzător. Ca răspuns, cei care fac asta pentru prima dată pot experimenta răspunsul de “luptă sau fugi”, modul în care organismul răspunde automat la ceea ce percepe că ar putea fi un pericol de moarte.

Creierul eliberează rapid cortizol, adrenalină (epinefrină) și alți hormoni precum serotonina, dopamina și norepinefrina. Acest lucru îi poate determina pe trăgătorii începători să simtă o frică intensă, anxietate sau agresivitate după ce au tras. Deşi este doar o țintă de hârtie, unii oameni pot vedea asta ca pe un inamic, de aceea apăsarea trăgaciului este un act de agresiune.

Doar vedea o armă poate genera gânduri agresive, potrivit unui studiu recent, și chiar și trăgătorii experimentați trebuie să gestioneze răspunsurile corpului lor după ce au tras mii de cartușe în nenumărate scenarii de antrenament.

Ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația cresc

Răspunsul de luptă sau fugi a evoluat pentru a ne menține în viață în situații dificile, iar creșterea nivelului hormonal declanșează, de asemenea, o serie de reacții corporale autonome (adică necontrolabile).

Acest lucru este cauzat de moștenirea noastră de primate. Dacă ai de gând să fugi de ceva sau să te lupți cu ceva, ar fi bine să începi să respiri mai repede pentru a obține suficient oxigen în sânge și a pompa acel oxigen în jur. Ca rezultat, inima începe să bată mai tare, vasele de sânge se contractă și tensiunea arterială crește vertiginos, la rândul său, furnizând rapid oxigen și zahăr mușchilor.

Mintea intră în exces de gândire

Fluxul de sânge și nivelurile de ridicate de substanțe neurochimice afectează, de asemenea, funcția creierului. Concentrarea mentală crește, la fel și capacitatea de a recunoaște tiparele, în timp ce timpul pare să încetinească (deși de fapt nu o face) cu un flux crescut de informații conștiente și subconștiente.

Palmele transpiră și pupilele se dilată

Palma transpirată te ajută să obții o prindere mai bună, iar ochii larg deschiși te ajută să vezi mai mult, mai ales în întuneric.

Sistemul digestiv se întrerupe

De asemenea, organismul poate opri procesarea alimentelor. Puteți chiar să vă îmbolnăviți de stomac, dacă ați mâncat o masă copioasă. Deși se întâmplă rar, s-ar putea chiar să aveţi diaree.

Toate aceste răspunsuri au loc mai mult sau mai puțin concomitent și adesea înainte ca creierul să fi procesat în mod conștient faptul că aţi tras cu o armă.

…Dar trasul cu arma te poate face să te simţi foarte bine, mai ales după

După ce pericolul a trecut, sistemul nervos răspunde prin eliberarea de substanțe chimice pentru a calma organismul, în timp ce altele, al căror nvel a crescut, persistă o perioadă. Răspunsul inițial și calmarea care urmează pot duce la un sentiment puternic de plăcere la unii oameni.

Să știi că ai avut suficientă prcepere pentru a lovi o țintă exact acolo unde ai țintit poate fi, de asemenea, o senzație puternică și plină de satisfacții.

Dacă doriți să încercați trasul cu arma, o căutare rapidă pe Google după activitati Brasov vă va îndruma în direcția corectă.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…