Ce rol au ciocanele rotopercutoare?

0 Shares
0
0
0

Ciocanele rotopercutoare includ diferite caracteristici pentru imbunatatirea ergonomiei si imbunatatirea performantei, inclusiv tehnologia anti-vibratii, controlul prafului si proiectarile fara fir.

Aceste Ciocane Rotopercutoare sunt special proiectate pentru gaurirea frecventa in beton. Aplicatiile principale includ fixarea suruburilor de ancorare, dotarea cu bara si forajul din beton. Ciocanele rotative mai mari pot fi, de asemenea, utilizate pentru lucrari de demolare usoara pana la medie si curatare dupa construirea formei.

Exista mai multi factori de luat in considerare atunci cand alegeti un ciocan rotativ si varul sau apropiat, burghiul. Acestia includ marimea gaurii, frecventa gaurilor, adancimea gaurii si duritatea materialului. In general, pe masura ce marimea gaurii si frecventa cresc, un ciocan rotativ ar trebui sa fie instrumentul ales.

In plus, cu cat este mai greu materialul, cu atat este mai putin eficient un burghiu de ciocan. Ca atare, un ciocan rotativ este mai potrivit pentru aplicatiile care implica beton comercial sau, in special, beton prefabricat, unde ratingurile psi sunt mai mari decat amestecurile de beton rezidential sau produsele de zidarie.

O varietate din ce in ce mai mare de functii va ofera multe de luat in considerare atunci cand selectati un ciocan rotativ pentru aplicatiile dvs. Adaugarea diferitelor beneficii pentru utilizatori poate duce la imbunatatirea productivitatii lucratorului si a eficientei instrumentelor.

Imbunatatirea ergonomiei

In ultimii ani, producatorii de ciocane rotative au introdus o serie de inovatii. Caracteristicile ergonomice, in special, au beneficiat atat de performanta lucratorului, cat si de instrument.

Daca ati lucrat cu orice fel de unealta de foraj, stiti ca reactia de rasucire pe care o poate produce atunci cand se agata de ceva din material. Cu cat instrumentul este mai mare si mai puternic, cu atat mai periculoasa poate fi rasucirea. Mecanismele interne de control a cuplului, gasite in toate ciocanele rotative, ajuta la limitarea acestei reactii.

Un contractant trebuie sa fie capabil sa utilizeze un ciocan rotativ in situatii de foraj incomode. De asemenea, el trebuie sa detina mai mult controlul cuplului asupra instrumentului in aceste situatii, deoarece lovirea rebar-ului poate determina instrumentul sa se lege.

Controlul prafului

Reducerea prafului locului de munca creste siguranta lucratorilor si mentine un loc de munca curat, printre alte avantaje. Capacitatea de a pastra particulele de praf in afara aerului este deosebit de importanta atunci cand lucrati in zone sensibile, cum ar fi in cladiri ocupate, magazine alimentare, scoli si in jurul electronice.

Sistemele de continere a prafului pentru ciocanele rotative vin de obicei in doua soiuri: un dispozitiv de atasare care se conecteaza la instrument si apoi se conecteaza la un vid sau un atasament dedicat vidului care se potriveste chiar cu instrumentul. In timp ce prima ofera o cantitate mare de depozitare a reziduurilor, cea de-a doua va ofera o optiune portabila de colectare a prafului. Aceste atasamente dedicate, de asemenea, ofera de obicei un motor intern si inchiderea intarziata a vidului pentru a asigura cantitatea maxima de praf este colectata dupa ce scula nu mai functioneaza.

Taierea cablului

Numai sase ani au fost necesari pentru ca ciocanele rotative fara fir sa denina o realitate pana la cresterea tehnologiei bateriilor cu ioni de litiu. Unul dintre avantajele principale ale ionului de litiu este faptul ca va permite sa puneti multa putere intr-o dimensiune compacta.

Atunci cand aveti in vedere o achizitie de ciocan rotativ fara fir, trebuie sa cantariti beneficiile si sa se potriveasca cu instrumentul potrivit pentru aplicatie. Un ciocan rotativ cu ion de litiu de 18 volti ofera un raport optim putere / greutate pentru o serie de aplicatii de foraj din beton, inclusiv lucrari aeriene, in timp ce ciocanele rotative de 36 de volti ofera viteza cu cablu, cu comoditatea unei scule fara fir.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…