Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Ce importanta au subtitrarile filmelor online?

Diverse , July 31, 2014

Ce importanta au subtitrarile filmelor online?Cati dintre noi nu cautam sa vedem un film bun care sa ne umple inimile de bucurie si timpul cu o activitate utila?

Gasirea unor filme online care sa ne faca inima sa tresalte de bucurie a prins un trend ascendent, majoritatea dintre noi preferand aceasta activitate mai nou, in detrimentul plimbarilor poate, sau al iesirilor la terasa cu prietenii.

Fiind mai putin costisitoare, aceasta activitate ne implica pe foarte multi dintre noi, creandu-ne astfel posibilitatea petrecerii unui timp placut singuri, sau impreuna cu cei dragi.

Cel mai probabil insa, in ciuda faptului ca majoritatea filmelor sunt americane, iar limba vorbita este engleza, nu toti suntem cunoscatori ai acestei taine lingvistice. Drept pentru care, pentru aceia care nu sunt familiarizati cu limba engleza, o subtitrare buna poate ajuta cu mult mai mult atunci cand vrei sa urmaresti filme online, decat daca ai urmari filmul fara niciun fel de subtitrare, chinuindu-te sa il urmaresti si sa il intelegi de unul singur.

O subtitrare buna nu consta doar in traducerea efectiva a cuvintelor. Cuvinte pot fi scrise multe, insa este deosebit de important ce anume intelege fiecare individ din ele. Este foarte important ca o subtitrare sa contina diacritice, deoarece traducerea efectuata in limba romana contine aceste caractere destinate unei intelegeri mult mai bune a continutului.

Conversatiile pot fi uneori gresit intelese din pricina subtitrarii, iar o parte din actiune se poate pierde tocmai din cauza acestor neajunsuri. Scrisul, din pacate, ramane o modalitate de comunicare non verbala la care trebuie sa fim foarte atenti.

Subtitrarea trebuie sa pastreze intact intelesul continutului. O traducere ad-litteram poate fi la fel de benefica atunci cand sunt termeni ce trebuie intelesi exact, insa in acelasi timp poate deveni potrivnica atunci cand modifica in mod grav sensul comunicarii.

Asa este, putem intalni o multitudine de dialecte, jargoane si expresii in diferite limbi si uneori acest lucru poate deveni destul de greu de tradus, insa in acelasi timp putem spune ca aceasta este o munca alocata totusi unor persoane specializate si nicidecum unor necunoscatori, nu e asa?

Un alt atuu al unei subtitrari consta in delimitarea temporala a acesteia, secvential, astfel incat aceasta sa se poata suprapune perfect peste continutul peliculei. Ganditi-va de cate ori ati intalnit cazuri in care subtitrarea suferea un anumit delay sau era cu mult inaintea actiunii propriu-zise.

Filmele online trebuie sa beneficieze si de caest atribut al subtitrarii corect realizate. Este greu sa urmaresti un film pe care sa nu il intelegi. Sau sa existe portiuni pe care sunetul nu este tocmai bun si nici subtitrarea nu este in concordanta cu actiunea. Pentru aceasta filmele trebuie verificate inainte de a fi introduse pe un site. O platforma de top in ceea ce priveste oferta de filme online este www.topfilmehd.biz , cea care ofera atat cele mai bune filme cat si cele mai perfomante subtitrari.

Asadar, vrei un film bun? Nimic mai simplu, aici le vei gasi pe toate indiferent de genul dorit. Vrei o comedie romantica sau un trailer pentru un film ce urmeaza sa apara? Ca si noi, vei ramane surprins de oferta ampla a acestui site specializat in filme online.

 

Random Posts:

Be Sociable, Share!