Ce avantaje prezinta pompele de caldura?

0 Shares
0
0
0

Probabil ai auzit despre pompele de caldura, despre faptul ca sunt avantajoase, ca te pot ajuta sa economisesti si ca sunt destul de eficiente. Care sunt mai exact aceste avantaje si cum pot fi oferite beneficiarilor? In randurile urmatoare gasesti cateva informatii care te vor lamuri.

In primul rand, trebuie sa stii ca pompa de caldura este un dispozitiv cu ajutorul caruia se transporta caldura de la sursa catre destinatie utilizand temperatura acumulata in mediul natural – sol, aer inconjurator sau chiar apa din panza freatica. Aceste pompe de caldura prezinta o serie de avantaje, dupa cum urmeaza:

  • Ofera independenta fata de utilizarea combustibililor, care sunt resurse cu caracter limitat. Nevoia de incalzire/racire a locuintelor i-a determinat pe oameni sa incerce sa se adapteze in mod constant, alegand alternative la clasicele sisteme de incalzire si climatizare care utilizeaza resurse naturale la un nivel mai ridicat. Pompele de caldura folosesc insa resurse cu caracter nelimitat si ofera o independenta fata de folosirea clasica a combustibililor pentru incalzire, respectiv racire a diverselor spatii.
  • Pot sa ofere aceeasi cantitate de caldura furnizata de solutii clasice, precum centrale pe gaz, lemn sau curent electric, insa la costuri notabil reduse din punct de vedere al consumului.
  • Pot sa ofere confort termic optim, indiferent daca este vorba de a furniza caldura necesara in diverse spatii pe timpul sezonului rece sau un aer racoros care sa echilibreze temperaturile ridicate din timpul verii.
  • Se pot utiliza pentru aproape orice tip de spatiu, indiferent daca este vorba despre vile, blocuri de apartamente, sedii de firme, cladiri publice, etc.
  • Pompele de caldura nu emana noxe in timpul utilizarii, cum se intampla spre exemplu in cazul altor echipamente in care este implicat un proces de ardere.

Odata cunoscute aceste avantaje, devine evident faptul ca instalarea unei pompe de caldura poate fi o alegere inspirata. Trebuie stiute insa si etapele care trebuie urmate pentru instalarea unei pompe de caldura.

Primul pas de urmat este calcularea efectiva a necesarului termic pentru spatiul care are nevoie de incalzire. Prin intermediul acestui calcul va putea fi dimensionata corect si pompa de caldura, pentru maximum de eficienta.

Urmatoarea etapa consta in operatiunea de foraj, in vederea instalarii tuturor elementelor necesare – tevi, captatoare de caldura, tuburi si diverse alte materiale speciale cu capacitate ridicata de transmitere a caldurii. Atat pentru calculul mentionat anterior, cat si pentru realizarea forajelor este nevoie de specialisti in domeniu. Pentru foraje realizate corespunzator, cu garantia calitatii, ofer si o recomandare: ecodrillforaje.ro.

Ulterior realizarii forajelor, se introduc in pamant componentele sistemului, care vor prelua energia din sol si o vor transmite mai apoi catre destinatie, pentru incalzirea diverselor cladiri sau chiar pentru a produce apa calda.

Ca nota de final, ma voi referi si la pretul unei pompe de caldura. Acesta poate sa reprezinte o piedica pentru unii, intrucat investitia este destul de consistenta. Cu toate acestea, in timp se poate recupera, intrucat economiile rezultate vor contrabalansa treptat pretul platit pentru intregul sistem.

In cazul in care vrei sa te documentezi suplimentar cu privire la pompe de caldura, iti recomand acelasi site mentionat si anterior. Acolo poti afla mai multe detalii despre tipurile de pompe de caldura si avantajele pe care acestea le pot oferi.

0 Shares
You May Also Like