Cum alegi o bormasina buna si eficienta?

0 Shares
0
0
0

O bormasina este necesara in orice gospodarie. Desigur ca aceasta trebuie sa prezinte un nivel satisfacator al calitatii si sa ofere utilizatorului o intrebuintare de durata, sigura si confortabila. Optiunile de care ai parte cand vine vorba despre achizitionarea unei masini de gaurit pot varia.

Ca sa stii ce este mai bine sa cumperi – un model cu sau fara fir spre exemplu, este necesar sa te documentezi cu privire la caracteristicile acestora. Intotdeauna trebuie sa ai in vedere calitatea, recomandarea mea in acest sens fiind bormasina BOSCH, indiferent de categoria din care face parte.

Bineinteles ca fiecare model in parte prezinta utilitatea lui. Cu toate acestea, sunt anumite aspecte care dicteaza o alegere potrivita, respectiv una care se traduce printr-un randament optim in utilizare. Pentru a fixa un diblu in perete, spre exemplu, sigur va fi necesara o putere mai mare, iar aceasta va fi asigurata numai daca bormasina este una cu fir.

Diferenta intre modelele cu alimentare electrica si cele cu acumulator o face in primul rand puterea. Pentru a insuruba ceva, iti este suficienta o bormasina cu acumulator, insa pentru a fixa respectivul dublu iti trebuie un produs cu o putere de macar 650 Wati.

Iata deci ca ai nevoie sa stabilesti cateva detalii inca de la inceput pentru a te orienta mai usor dupa masina de gaurit ideala. Te intereseaza forta de torsiune, modelul, puterea, tipul mandrinei pe care se prinde burghiul, etc.

Cum iei decizia potrivita cu privire la achizitionarea bormasinii?

Deja am facut mentiuni cu privire la tipurile de bormasini dintre care poti alege. Vreau sa mai adaug faptul ca in cazul unei masini de gaurit cu fir, respectiv care include percutie, va fi necesar un burghiu special atunci cand ai de gaurit, spre exemplu, pereti din beton.

Cele mai multe modele de bormasini dispun de posibilitatea de a opta pentru rotirea inversa, necesara atunci cand se blocheaza burghiul sau cand vrei sa desurubezi ceva.

Te intereseaza forta de torsiune si puterea motorului din dotare in functie de intentiile pe care le ai cu privire la dispozitiv. O bormasina BOSCH cu o valoare mare a acestora se traduce prin posibilitati de utilizare multiple. In general sunt recomandate profesionistilor modelele cu puteri de peste 1000 Wati.

Un amator trebuie sa se orienteze insa dupa o bormasina semi profesionala, dar care sa ii ofere posibilitatea de a stabili forta maxima admisa a mandrinei. Este modalitatea ideala de a evita suprasolicitarea sau de a rupe burghiul. Dispozitivul scoate in general un sunet specific in calitate de avertisment cand limita respectiva este atinsa.

Am facut referire la gama de produse BOSCH, pe care o recomand cu incredere. Intotdeauna sa ai in vedere un nume de producator consacrat, indiferent de linia de scule de care esti interesat. Un produs no name nu iti ofera nici o siguranta a calitatii si a utilizarii sigure.

Alte aspecte care dicteaza alegerea potrivita a bormasinii

Ca sa ai siguranta ca ai facut alegerea potrivita, alte indicii pe care sa le ai in vedere sunt mai jos mentionate. In primul rand, te intereseaza tensiunea de alimentare, in cazul modelelor cu acumulatori. Daca vrei o putere mai mare, atunci alege o masina de gaurit cu o tensiune de alimentare pe masura.

Nu pierde din vedere nici viteza de gaurire, de asemenea indicator in alegerea dispozitivului corespunzator. Numarul rotatiilor pe minut iti va spune cat este de potrivit sau nepotrivit un model pentru tine. Daca ai si posibilitatea de a regla numarul turatiilor, cu atat este mai bine.

O sursa de incredere din care poti cumpara este tehnicbazar.ro. Gasesti aici bormasini de calitate, la preturi rentabile.

0 Shares
You May Also Like