Cand si-a lansat Vanessa Youness Amal cartea?

0 Shares
0
0
0

Despre doctorul Vanessa Youness Amal, stim cu totii ca recent, mai exact in data de 4 iunie 2019 a avut loc lansarea cartii „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. Evenimentul de lansare a cartii a avut loc la Palatul Cesianu Racovita, care insa s-a dovedit a fi neincapator in conditiile in care atat persoane publice, cat si bloggeri, jurnalisti si medici au participat la eveniment.

Autoarea cartii, Vanessa Youness Amal a scris cartea alaturi de dr. Stefan Stangaciu, la 11 ani de la momentul in care a aflat ca sufera de scleroza multipla. Mai exact, in perioada in care se specializa in profesia de medic chirurg, Vanessa Youndess Amal a aflat ca sufera de aceasta boala grava.

Scleroza multipla (SM) afecteaza nervii din creier si maduva spinarii, cauzand o gama larga de simptome, inclusiv probleme cu miscarea musculara, echilibrul si vederea.

Fiecare fibra nervoasa din creier si maduva spinarii este inconjurata de un strat de proteine ​​numit mielina, care protejeaza nervul si ajuta semnalele electrice de la creier sa calatoreasca in restul corpului. In SM, mielina devine deteriorata.

Aceasta perturba transferul acestor semnale nervoase, provocand o gama larga de simptome potentiale, cum ar fi pierderea vederii, miscari musculare necontrolate, dificultati de echilibru si coordonare si oboseala.

Scleroza multipla este o afectiune autoimuna. Aceasta inseamna ca sistemul imunitar greseste mielina pentru o substanta straina si o ataca. Mielina se inflameaza in plasturi (numite placi sau leziuni), care pot fi vazute pe o scanare RMN. Acest lucru poate perturba mesajele care calatoresc de-a lungul fibrelor nervoase. Le poate incetini, sau chiar le poate impiedica sa treaca complet.

Cand inflamatia dispare, poate lasa in urma cicatrizarea tecii mielinei (cunoscuta sub numele de scleroza). Aceste atacuri pot deteriora teaca de mielina, un proces numit demielinizare.

In afara de deteriorarea acoperirii tecii de mielina, SM poate deteriora si fibra nervoasa subiacenta numita axoni. Se considera ca leziunile axonale sunt principala cauza a dizabilitatii si a evolutiei bolii in SM.

Se poate vedea asadar din randurile de mai sus, faptul ca scleroza multipla este o boala grava. Mai exact, scleroza in placi (scleroza multipla) este o boala atat de grava, incat conform medicinei alopate nu exista tratament pentru aceasta.

Cu toate acestea, cand a aflat ca poarta aceasta boala, Vanessa Youness Amal nu a cazut in capcana bolii. A luptat foarte mult si a facut cercetari pentru a descoperi cauzele declansatoare ale acestei boli. Alaturi de doctorul impreuna cu care a scris cartea  „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, dr. Vanessa Youness Amal a luptat din greu, si a invins boala, in urma protocolului de tratament sugerat de catre dr. Stefan Stangaciu.

Dupa ce s-a vindecat, dr. Vanessa Youness Amal, si-a dorit atat de mult sa ii ajute si pe cei din jur sa se vindece de aceasta boala, astfel incat a creat Fundatia Youness, iar in anul 2016 a creat clinica YOUness, pentru ca pacientii care sufera de aceasta boala si nu numai, sa se poata trata.

Apoi, la 11 ani de la aflarea vestii ca sufera de scleroza multipla, in data de 4 iunie 2019 a lansat alaturi de doctorul Stefan Stangaciu, cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…