Cand se recomanda folosirea unor hidrofoare de adancime?

In anumite cazuri, atunci cand avem in desfasurare proiecte de alimentare cu apa, una dintre situatiile cu care ne putem confrunta este aceea a adancimii mari la care se gaseste apa.

In aceste cazuri folosirea unor hidrofoare obisnuite, cu adancime de aspiratie de pana la 9 metri nu ne va fi de folos, drept pentru care se recomanda utilizarea unor hidrofoare de adancime cu ejector, care sa ne ajute in demersurile noastre de captare a apei situate la o adancime mare.

Ce sunt hidrofoarele de adancime? Aceste dispozitive sunt similare ca produsele similare destinate unor adancimi mai mici la care se gaseste apa, insa se diferentiaza de acestea prin faptul ca adancimea de extragere a apei este mult mai mare.

Acest lucru se intampla mai des acolo unde sursa de apa este la o mai mare adancime sau acolo unde aceasta sufera anumite fluctuatii.
Recomandarea de folosire a unor hidrofoare de mare adancime trebuie sa vina din partea specialistilor, deoarece doar acestia pot sti cu certitudine daca produsul raspunde cu adevarat necesitatilor din teren.

Unele dintre cele mai bune hidrofoare de adancime, pe care oricine le poate recomanda sau utiliza sunt cele din gama Economy Jet D. Aceste tipuri de hidrofoare sunt folosite pentru pomparea apei curate din puturisi din fantani, si sunt compuse din pompa autoamorsanta din fonta, de suprafata, vas de expansiune cu o anumita capacitate, presostat, manometru, racord cu 5 cai, racord antivibrant si ejector.

Datorita sistemului de autoamorsare al pompei, acest tip de hidrofor poate fi folosit chiar si in cazul sistemelor care admit pierderi de apa, sau in cazul in care sistemul de absorbtie prezinta bule de aer.

Spre exemplu, in cazul modelului de hidrofor de mare adancime Economy JetD 150/44, volumul vasului de hidrofor este de 50 de litri, adancimea maxima de absorbtie este de 30 de metri, debitul maxim de apa este de 3,6 metri cubi, iar inaltimea maxima de pompare este de 49 de metri.diametrul de refulare al hidroforului dar si diametrul de absorbtie este de 1 tol, iar temperatura maxima a lichidului pompat nu trebuie sa depaseasca 35 de grade Celsius.

Tipul vasului este orizontal, iar puterea motorului este de 1500 W. Reglajul presiunii, ca valoare presetata din fabrica, se incadreaza in intervalul 1,4- 2,8 bari, insa aceasta valoare poate fi modificata in functie de necesitatile fiecarui utilizator in parte.

Hidrofoarele de adancime prezinta avantajul de a ajunge acolo unde in mod normal poate ca pomple submersibile ar putea intampina dificultati. Ejectorul are un aport foarte mare in ceea ce priveste ridicarea presiunii apei, drept pentru care putem spune ca aceste hidrofoare pot fi folosite cu succes chiar si in ceea ce priveste cele mai complexe tipuri de lucrari de alimentare cu apa.

Www.shop-einstal.ro este locul de unde pot fi achizitionate cele mai bune produse de acest tip, cele mai sigure tipuri de hidrofoare, indiferent de marca acestora. Specialistii in acest domeniu te pot ajuta sa iei cea mai buna solutie astfel incat produsul achizitionat sa iti poata oferi cat mai multe avantaje.

Random Posts:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *