Avantajele manusilor din nitril fata de latex

0 Shares
0
0
0

Manusile din nitril sunt alternativa pentru manusi din latex. Acestea din urma, fabricate initial din cauciuc natural, sunt utilizate pe scara larga pentru rezistenta lor si pentru o protectie foarte buna impotriva substantelor chimice si bacteriilor. Sunt subtiri, rezistente si elastice.

Cu toate acestea, avantajele nitrilului ii determina pe mai multi utilizatori sa abandoneze latexul atunci cand isi aleg manusile de unica folosinta.

Punctele tari ale latexului

Utilizate pe scara larga in multe domenii, manusile din latex nu mai trebuie dovedite. Cu multiple calitati (flexibilitate, finete, elasticitate, etanseitate etc.), au cucerit atat salile de operatie, cat si atelierele mecanice.

Cu toate acestea, un dezavantaj major impinge din ce in ce mai multi utilizatori sa apeleze la alte tipuri de manusi, in special manusile din nitril nepudrate. Este vorba despre alergia la latexul natural, care provoaca mancarime si roseata. Prin urmare, nitrilul este o solutie perfecta pentru a rezolva aceasta problema alergica.

Manusa de nitril

Nitrilul are aproape aceleasi proprietati ca latexul si ofera senzatii tactile foarte satisfacatoare. Poti sa gasesti cutie cu manusi din nitril nepudrate 100buc si avantajul acestora este ca sunt manusi de unica folosinta foarte rezistente, anti-alergice si care ofera o mai buna caracteristici generale ca cele de cauciuc.

Avantajele nitrilului fata de latex pot fi enumerate dupa cum urmeaza:

  • Rezistenta mai buna la punctie
  • conservare mai buna in timp (depozitarea prelungita nu afecteaza calitatea produsului)
  • Se sfasie imediat ce sunt perforate pentru a identifica mai bine scurgerile si a preveni utilizarea in conditii precare

Manusi de nitril pentru ce?

Datorita rezistentei lor la solventi si alte substante chimice, manusile din nitril nepudrate sunt recomandate pentru industria mecanica, auto, agroalimentara, aeronautica si de laborator.

Retine ca manusile albastre sunt special destinate industriei alimentare. Deoarece culoarea albastra lipseste din produsele alimentare, este mai usor de identificat in cazul pierderii sau defectarii manusilor. Manusile din nitril sunt, de asemenea, disponibile in negru.

Latexul face loc avantajelor nitrilului

Avantajele nitrilului fata de manusile din latex constau in proprietati superioare in ceea ce priveste elasticitatea si rezistenta la rupere. In plus, caracterul lor anti-alergic – deoarece nu contin proteine ​​din latex – este un argument puternic in ceea ce priveste confortul utilizatorului, la fel ca si aspectul lor plastifiant si praf.

Pentru toata munca profesionala care necesita atat protectie a mainilor impotriva murdariei sau situatii de risc, cat si dexteritate superioara, manusile din nitril ofera o sensibilitate tactila excelenta, pentru lucrari precise ca si cu mainile goale.

In cele din urma, manusile din latex pastreaza o caracteristica naturala impotriva careia rivalii lor nu pot lupta.

Concepute din derivati de petrol, manusile din nitril nu pot revendica o perspectiva ecologica, spre deosebire de manusile naturale din latex, care beneficiaza de o imagine mai in concordanta cu respectul pentru mediu.

Retine ca aceasta abordare este valabila numai pentru latexul natural fabricat din cauciuc si ca latexul sintetic este fabricat si din produse petroliere. In ceea ce priveste alergiile, latexul sintetic nu le provoaca, dar manusile de unica folosinta din acest material contin adesea o parte din latex natural, potential alergenic.

0 Shares
You May Also Like