Aspecte cu privire la furtunele de tubulatura pentru aspirarea rumegusului

0 Shares
0
0
0

Traim intr-o lume a schimbarilor, cele mai multe remarcandu-se la nivel industrial, respectiv in cel ce vizeaza prelucrarea lemnului. Aici se regasesc echipamente si sisteme de exhaustare dintre cele mai variate, in racordarea carora este necesar a fi folosite furtune pentru rumegus cu caracteristici speciale.

Cei care activeaza in acest domeniu probabil au deja cateva cunostinte cu privire la caracteristicile specifice furtunelor utilizate, respectiv la criteriile ce trebuie urmarite pentru a face achizitii corespunzatoare, care sa ofere utilizari adecvate si de durata, fara evenimente neplacute pe parcurs.

Aspecte de urmarit in alegerea furtunelor pentru rumegus

Pentru a diferentia diversele tipuri de furtune potrivit a fi utilizate in acest sens este necesar sa iti indrepti atentia in primul rand asupra materialului din care spira acestora este realizata.

Sunt disponibile in comert, respectiv in magazinele de specialitate, tubulaturi cu spire confectionate fie din PVC, fie din otel sau otel cuprat, fie din carton presat.

Sunt o recomandare modelele realizate din otel pentru ca prezinta se pare o mare flexibilitate in raport cu cea specifica celorlalte optiuni. De altfel, spira din dotare face ca raza de curbura sa fie cu mult mai mica fata de diametrul tubulaturii.

Un furtun tubulatura potrivit este deci cel cu insertie din otel, sustinuta fiind recomandarea si de faptul ca prezinta o rezistenta mai mare in ceea ce priveste deformarea, favorizata atunci cand este calcat.

In schimb, modelele din PVC sau carton presat calcate accidental ar putea duce la spargerea lor din cauza ca va ceda sub presiune.

Dicteaza nivelul de utilitate si flexibilitate al tubulaturii si materialul din care peretele furtunului este realizat. Vei vedea ca pe piata de profil gasesti varianta din PVC, dar si poliuretan.

Diferenta dintre cele doua optiuni este una destul de evidenta. Modelele cu perete din PVC prezinta un nivel mai inalt de rigiditate, insa de asemenea sunt si mai sensibile atunci cand supuse socurilor, in raport cu o tubulatura ce are peretele din poliuretan.

Acesta din urma este un material nontoxic, care prezinta insa o rezistenta deosebita la abraziune. Se poate folosi intr-un interval de temperaturi destul de permisiv – de la -40 grade Celsius si pana la 90 grade C. Timpul de utilizare este de asemenea unul indelungat. Exista si posibilitatea de a le utiliza la temperaturi de 125 grade C, insa pentru un scurt timp.

Dicteaza o alegere inspirata si grosimea peretelui specifica furtunului. Sunt desigur si in aceasta linie de furtune – de tubulatura, modele care sunt contraindicate in anumite situatii, in functie de destinatie.

In cazul in care nevoia vizeaza transportarea prafului sau a aerului, este recomandata utilizarea de furtunuri care au o grosime a peretelui de cel mult 0,4 mm. Sunt desigur o optiune intrucat pot fi folosite si in industria prelucrarii lemnului, dar si in cea chimica, petrochimica sau in alte domenii industriale.

In cazul in care tubulatura trebuie sa realizeze transportul rumegusului de la masinile de lemn la exhaustoare, potrivite vor fi acele furtune care au cel putin 0,6 mm grosimea peretelui.

In orice caz, ceea ce trebuie urmarit indiferent de alegere, este ca furtunul sa aiba caracteristici corespunzatoare in raport cu mediul, locul si regimul utilizarii. In functie de necesitate, gasesti pe site-ul tehnovest.pneumatikatlas.com solutii variate la preturi accesibile.

0 Shares
You May Also Like