5 beneficii ale plantei aloe vera pentru par cunoscute de egipteni

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta medicament. Efectele benefice, proprietatile si modul de actiune ale preparatelor cu aloe vera au fost dovedite prin studii amanuntite realizate de cercetatorii moderni. Prin numeroase analize minutioase specialistii au scos la iveala ca in compozitia acesteia se gasesc compusi valorosi pentru organism, pentru piele si pentru par. Bogata in vitamine, minerale si elemente chimice cu actiune antiinflamatoare, detoxifianta, antifungica, antivirala, imunostimulatoare si bacteriostatica, planta de aloe este medicament ce sustine sanatatea. Ceea ce probabil nu stii este faptul ca efectele minunate ale acesteia sunt cunoscute sunt de mii de ani, planta fiind utilizata in Egipt inca din perioada Vechiului Regat. In continuare iti vom dezvalui 5 beneficii ale plantei aloe vera pentru par, cunoscute de egipteni!

  1. Balsam pentru par

Civilizatia egipteana continua sa impresioneze omenirea, de la oameni de rand, la cercetatori si specialisti…si pe buna dreptate cunostintele acestora in materie de matematica, astronomie, arhitectura si medicina sunt inca de actualitate.

Izvoarele istorice au scos la iveala ca Nefertiti si Cleopatra foloseau planta de aloe in rutina de ingrijire zilnica. Substanta vascoasa extrasa din frunzele carnoase de aloe era aplicata dupa fiecare baie, sporind frumusetea acestor personaje. Aceste activitati au fost descrise in diferite scrieri de calatorii vremii dar si de scribii din Regat.

  1. Tratament pentru scalp

Istoria Egiptului Antic este una bogata, multe surse s-au distrus in timp, insa o serie de papirusuri pastrate  vorbesc despre practicile medicinale, despre procedurile chirurgicale dar si despre plantele utilizate in remedierea unor afectiuni ale capului. In papirusul Ebres ( 3300 – 525 IH) sunt descrise amanuntit remediile aplicate de tamaduitori in cazul afectiunilor scalpului. Aici sunt descrise pas cu pas operatiunile realizate dar si plantele utilizate in aceste procese. Aloe vera este una dintre plantele mentionate ca tratament in problemele legate de inflamatii, descuamari, plagi deschise si nu numai.

  1. Regenerarea firelor se par

Egiptul antic a fascinat civilizatia contemporana, toate detaliile legate de modul de viata al egiptenilor ii intriga si acum pe cercetatori. Faraonii sunt cunoscuti pentru modul de viata opulent, insa sunt apreciati si pentru interesul pe care il manifestau pentru ingrijirea personala. De la machiajurile ostentative, la coafurile extravagante, populatia Regatului  inca trezeste fascinatie si admiratie. Cele mai multe informatii legate de aceste detalii le avem din vremea Cleopatrei, cunoscuta pentru frumusete si eleganta. Scrierile vremii – papirusuri si jurnale de calatorii – povestesc despre modul in care tamaduitorii foloseau plantele locale, pentru a desavarsi elixire de mentinere a frumusetii. Sunt mentionate plantele de aloe vera, canepa, mac si procedeele utilizate pentru transformarea lor in diferite preparate, ce erau apoi folosite de Cleopatra pentru protejara parului.

  1. Tratament pentru caderea parului

Din acelasi papirus aflam ca tehnica de preparare a plantelor medicinale era una folosita de multi dintre noi si in prezent: zdrobirea. Tot acest izvor scris ofera informatii despre modul de tratare a unei afectiuni frecvente: caderea parului. Alopecia pare ca afecta un numar mare de egipteni. Aristocratii obisnuiau sa introduca in apa de baie plante si extracte concentrate de aloe vera, mac, cimbru, chimion dar si alte combinatii de plante medicinale.

  1. Combaterea infectiilor scalpului

Infectiile scalpului erau frecvente in randul populatiei egiptene in acea perioada, insa tamaduitorii utilizau combinatii de plante cu efecte bactericide, antiseptice si antifungice pentru tratarea acestora. Izvoarele istorice ofera indicii ca aloe vere era una dintre plantele utilizate in acest sens.

0 Shares
You May Also Like