Top 10 lucruri despre albine

0 Shares
0
0
0
  1. Albinele de miere sunt polenizatori foarte importanti pentru flori, fructe si legume. Aceasta inseamna ca ajuta si alte plante sa creasca! Albinele transfera polenul intre partile masculine si cele feminine, permitand plantelor sa se reproduca prin seminte si fructe. Daca doresti sa inveti mai multe despre aceste lucruri poti aplica la un curs de apicultor de pe Cursuriautorizate.eu.
  2. Albinele de miere traiesc in stupi (sau colonii). Membrii stupului sunt impartiti in trei tipuri:

Regina: O regina conduce intregul stup. Treaba ei este sa depuna ouale care vor da nastere la urmatoarea generatie de albine a stupului. Regina produce, de asemenea, substante chimice care ghideaza comportamentul celorlalte albine.

Albinele lucratoare: toate acestea sunt femele si rolul lor este de a alimenta cu hrana (polen si nectar din flori), de a construi si de a proteja stupul, de a curata si de a crea curent de aer prin miscarea aripilor lor. Albinele lucratoare sunt singurele albine pe care majoritatea oamenilor le vad vreodata sa zboare in afara stupului.

Bondarii: Acestea sunt albinele de sex masculin, iar scopul lor este sa se imperecheze cu regina stupului. Mai multe sute de bondari traiesc in fiecare stup primavara si vara. Dar vine iarna, cand stupul intra in modul de supravietuire, iar bondarii sunt omorati!

  1. Ce sunt cele mai cunoscute insecte ? Albina de miere! Dar stiati ca acestea produc miere precum un depozit de alimente pentru stup in timpul iernii? Din fericire pentru noi, acesti muncitori eficienti produc de 2-3 ori mai multa miere decat au nevoie, asa ca ne bucuram si de gustul delicios!
  2. Daca mama regina moare, albinele lucratoare vor creea o noua regina prin selectarea unei larve tinere (insectele nou-nascute de catre vechea regina) si o vor hrani cu o mancare speciala numita “jeleu regal”. Acest lucru permite larvei sa se dezvolte si sa devina o regina.
  3. Albinele de miere sunt uimitoare. Ele zboara cu o viteza de aproximativ 25 km pe ora si isi misca aripile de 200 de ori pe secunda!
  4. Fiecare albina are 170 de receptori, ceea ce inseamna ca au un simt foarte dezvoltat al mirosului! Ele folosesc acest lucru pentru a comunica in stup si pentru a recunoaste diferite tipuri de flori atunci cand cauta alimente.
  5. Ponderea lucratorilor dureaza doar cinci pana la sase saptamani. In acest timp, lucratoarele vor produce in jur de doisprezece lingurite de miere.
  6. Regina poate trai pana la cinci ani. Ea este cea mai aglomerata in lunile de vara, cand poate depune pana la 2.500 de oua pe zi!
  7. Albinele de miere sunt, de asemenea, cele mai interesante insecte! Pentru a impartasi informatii despre cele mai bune surse de hrana, acestea isi au un dans specific. Cand albina lucratoare se intoarce la stup, se misca intr-o cifra de opt si isi zgarie corpul pentru a indica directia sursei de hrana. Racoros, nu?
  8. Din pacate, in ultimii 15 ani, coloniile de albine au disparut si motivul ramane inca necunoscut. “Tulburarea linistii coloniei”, face miliarde de albine de miere din intreaga lume sa isi paraseasca stupii, si sa nu se mai intoarca niciodata. In unele regiuni, pana la 90% dintre albine au disparut!

 

0 Shares
You May Also Like