Tipuri de pietre semipretioase

0 Shares
0
0
0

Iti prezentam mai multe pietre semipretioase cu o foarte mare cautare pe piata.

Alexandrit

Daca iubiti magia, in special magia stiintei, veti iubi Alexandritul, bijuteria cu schimbare a culorii. Afara, in lumina zilei, este un verde difuz, albastru. In interior, in lumina artificiala, este o bijuterie rosie cu un ton cald de zmeura.

Puteti viziona o miscare inainte si inapoi, trecand de la lumina fluorescenta la lumina incandescenta. Valoarea pietrelor pretioase creste odata cu schimbarea culorii devenind mai distincte.

Este cu adevarat uimitor sa vezi culori spectaculoase in schimbare in aceasta minunata piatra pretioasa; ai putea simti doar o parte din magia misterioasa care i-a fost atribuita. Se spune ca intareste intuitia, ajuta la creativitate si inspira imaginatia.

Descoperit initial in Muntii Urali din Rusia in anii 1830, se afla acum in Sri Lanka, Africa de Est si Brazilia, dar aceasta bijuterie este exceptional de rara si valoroasa.

AMETIST

Vechii greci si romani credeau ca Ametistul ar indeparta puterile lui Bacchus si il va tine pe purtator lucid si indraznet. Timp de secole, Ametistul a fost asociat cu multe mituri si legende, precum si cu religii in numeroase culturi.

Nu numai ca este culoarea frumoasa care face aceasta bijuterie atat de populara, dar este, de asemenea, disponibila pe scara larga in forme si dimensiuni diferite, ceea ce o face mai accesibila.

Ametistul completeaza atat culorile calde, cat si pe cele reci, astfel incat sa arate fabulos in metalele galbene si albe. Aceasta abilitate unica inseamna ca imbunatateste aproape orice culoare din dulap.

ACVAMARIN

Numele Aquamarine vorbeste de la sine, ceea ce inseamna apa de mare. Aquamarinul iti aduce imediat in minte uimitorul pastel albastru sau culoarea stralucitoare a marii.

Timp de secole aceasta piatra pretioasa a fost un simbol al tineretii, sperantei, sanatatii si fidelitatii. Din moment ce aceasta piatra pretioasa este culoarea apei si a cerului, se spune ca ea intruchipeaza viata vesnica. Se credea de mult ca Aquamarine are o influenta linistitoare asupra cuplurilor casatorite, facandu-l un cadou bun aniversar.

Aquamarinul se gasesc intr-o gama de albastru; de la un pastel palid la un verde-albastru pana la o culoare profunda. Nuantele mai intunecate de albastru sunt din ce in ce mai rare si, la randul lor, cresc valoarea.

Aquamarinul este adesea o piatra pretioasa de pastel, dar culoarea poate fi mai intensa la pietre pretioase mai mari, iar acvamarinul mai mic tinde sa fie mai putin viu.

Citrine Gemstone

Aceasta bijuterie stralucitoare este un dar de la soare. Numele Citrin, care este frantuzescul pentru “lamaie”, se potriveste bine cu gama de culori de galbena de lamaie suculenta pana la maro portocaliu stralucitor.

Cei mai multi oameni aleg un Citrin pe baza preferintelor lor personale, dar unele dintre cele mai cautate pietre pretioase au o culoare rosie, limpede, galbui pana la maroniu.

In antichitate, citrinul a fost purtat ca o protectie impotriva veninului sarpelui si a gandurilor rele. Astazi Citrinul este cunoscut ca piatra comerciantului si este asociata cu succes si prosperitate.

Citrinul este una dintre cele mai populare si accesibile pietre pretioase. Este relativ abundent si disponibil intr-o gama larga de dimensiuni si forme, inclusiv dimensiuni foarte mari. Aceste motive o transforma intr-o bijuterie excelenta pentru acea o piesa mare, indrazneata.

0 Shares
You May Also Like