HTC 10 – un device de top care nu va salva insa HTC

0 Shares
0
0
0

HTC-10-un-device-de-top-care-nu-va-salva-insa-HTCCei de la HTC au lansat HTC 10, un smartphone cu Android Marshmallow, de 699 de dolari, ce pare a fi visul oricarui impatimit de flagship-uri, mai ales daca este si fan HTC. Pentru reparatii Htc, intra pe ServiceGsm.ro.

Totusi, specificatiile device-ului, probabil ca nu vor fi de ajuns pentru a se vinde foarte bine pe o piata supra-aglomerata de device-uri Android, conform unor rapoarte ale analistilor din domeniu, chiar daca smartphone-ul in sine vine cu display de 5.2 inc, procesor foarte puternic Snapdragon 820, carcasa din metal si camera excelenta.


HTC, ca si alti producatori mari de device-uri mobile, se confrunta in momentul de fata cu o scadere a vanzarilor la toate gamele si pe toate palierele. Compania are nevoie disperata de succes.

Pe o piata in care sunt prezenti giganti ca Samsung, LG sau Lenovo, cei de la HTC vor avea de dus o batalie foarte grea, chiar daca acest device din punct de vedere al specificatiilor, se poate ridica la inaltimea unora dintre flagship-urile celorlalti producatori de calibru.

Market share-ul este in momentul de fata intr-o scadere pronuntata, iar cel al HTC cel putin pe piata din SUA, a fost de sub 4% si chiar mai putin de atat, la nivel global. Cu asemenea cifre, compania nu poate decat spera la vremuri mai bune, asta daca nu va fi prea tarziu.

HTC nu a mai fost in top 5 producatori de smartphone la nivel global in ultimii cativa ani. De exemplu anul acesta, a fost abia pe locul 7 in Statele Unite.

HTC 10 vine intr-adevar cu specificatii de top, are tot ce ti-ai putea dori – design, audio, ecran si camera – dar pentru a putea razbate cu adevarat pe piata, trebuie sa vii cu ceva cu adevarat revolutionar si sa nu uitam nici pretul, care nu este unul foarte mic.

Prin comparatie Samsung, s-a impus printr-un marketing de efect pe piata, prin modelele Galaxy S7 si S7 Edge, ce vin in pachet si cu hardware-ul proprietar Samsung pentru VR si anume Gear VR.

Foarte curand, Samsung va incepe sa vanda Gear 360, o camera sferica VR. Aceasta strategie Samsung de a-si vinde produsele de top impreuna cu alte produse de o foarte buna calitate, fara a creste pretul, se pare ca are castig de cauza. HTC ar trebui sa adopte o strategie asemanatoare daca vrea sa reziste pe aceasta piata.

In timp ce device-urile cu Android se afla intr-o competitie acerba, specialistii recunosc totusi ca piata stagneaza in momentul de fata, clientii alegand sa nu mai faca upgrade atat de des.

Pentru a convinge un client sa-ti cumpere noul flagship intr-o lume cu alte 5-6 device-uri asemanatoare din punct de vedere al specificatiilor, trebuie sa vii cu ceva cu adevarat special. Iata de ce incep sa apara pe piata tehnologii ca de exemplu 5G, ecrane care se pot indoi, camere cu lentile duble, echipament VR de calitate superioara livrat gratuit in acelasi pachet cu telefonul, etc.

Aceste lucruri totusi, sunt beneficii de care se bucura clientul final si daca judecam obiectiv, putem spune ca asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile si de acum incolo.

0 Shares
You May Also Like