Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Ghid de cumparare scule electrice

Diverse , April 15, 2016

scule electriceInainte de a cumpara scule electrice sau accesorii pentru sculele electrice este indicat sa aveti in vedere si faptul ca folosirea accesoriilor de buna calitate sau a sculelor de buna calitate pentru operatia care urmeaza sa se efectueze este o conditie foarte importanta pentru a realiza proiectele la care lucrati in conditii bune.

Tinand cont de acest lucru, accesoriile foarte uzate sau care au o calitate nu foarte buna si de asemenea cele care au fost folosite in mod necorespunzator vor anula si avantajele pe care le ofera modul de functionare ireprosabil al sculei electrice.

Atunci cand cumparati accesorii pentru scule electrice, tineti cont de compatibilitatea dintre forma  de constructie pe care o are coada burghiului si mandrina pentru anumite situatii exista si adaptoare.

Tinand cont de aceste caracteristici pot sa fie executate mai multe operatii care se fac cu aceasta mandrina, dar ar trebui stiut ca folosirea unui adaptor mareste si lantul cinematic deci va scadea precizia de gaurire.

In momentul in care gauriti beton nu va recomandam sa executati succesiv mai multe gauri cu diametre tot mai mari pana cand ajungeti la diametrul dorit deoarece geometria burghiului nu permite efectuarea unui astfel de procedeu. Un astfel de procedeu se foloseste cu succes in momentul in care gauriti metale.  Adancimea la care se face gaurirea se controleaza folosind limitatoare de adancime.

Carotele se utilieaza pentru a se realiza gaurile cu diametrele mari, atat prin gaurire uscata cat si gaurire umeda.

La fel ca si la burghie va trebui sa aveti in vedere materialul pentru gaurit si diametrul pe care il au gaurile in functie de parametrii si veti putea cumpara carota care se va potrivi nevoilor pe care le aveti. Indiferent de situatie trebuie sa tineti cont si de concordanta existenta intre diamtreul pe care va trebui sa il aiba gaura si performanta pe care o are scula disponibila.

De asemenea va trebui sa luati in considerare si faptul ca la un diamteru maxim de gaurire in cartea tehnica pe care o are masina se specifica si viteza minima de functionare si daca masina va trebui sa faca mai multe astfel de gauri va fi suprasolicitata.
Insurubarea este una dintre cele mai raspandite operatiuni de asamblare si chiar daca este mai scumpa in general comparativ cu sudarea sau cu nituirea are doua mari avantaje: permite demontarea, cu alte cuvinte este reversibila, si nu are nevoie de calificarea speciala a operatorului pentru ca se vor putea obtine rezultate bune lucrand singuri.

Accesoriile de insurubare se numesc capete de insurubat sau boturi. Acestea se dezvolta in diferite dorme constructive si totul tine de geometria capului pentru surub.

In functie de forma constructiva pe care o are surubul capetele de insurubat pot sa fie folosite pe mandrina masinii sau cu ajutorul unui antrenor. De asemenea pentru unele situatii se folosesc si limitatoare.

Operatiile de daltuire si demontare sunt frecvente in special in lucrari de renovare unde in functie de ce trebuie sa faceti exista o gama foarte mare de dalti pentru fiecare operatiune in parte si tot ce trebuie sa faceti este sa o alegeti pe cea care se potrivesete.

Random Posts:

Be Sociable, Share!