Folosirea incarcatorului de telefon optimizeaza performantele acumulatorului

0 Shares
0
0
0

Folosirea-incarcatorului-de-telefon-optimizeaza-performantele-acumulatoruluiToti utilizatorii de telefoane mobile sunt de acord asupra importantei incarcatorului de telefon, dat fiind ca o caracteristica foarte importanta a oricarui gadget mobil o reprezinta autonomia dispozitivului. www.accesoriigsm.ro gasim o gama variata de incarcator retea si auto pentru diverse telefoane mobile sau tablete .

In timpul folosirii incarcatorului de telefon este recomandat ca dispozitivul sa fie setat pe Mod Avion si cu luminozitatea la un nivel minim, astfel incat telefonul nu va consuma nimic in plus pe perioada incarcarii. Aceasta permite ca acumulatorul sa fie incarcat complet si mai rapid decat in mod obisnuit.

O alta recomandare se refera la folosirea tensiunii de la retea, adica folosirea prizei, nu a calculatorului. Folosirea cablului si a portului USB nu este o solutie de neglijat, dar necesita o folosire indelungata a incarcatorului de telefon.

Solutia aceasta merita retinuta daca avem suficient timp la dispozitie ca sa tinem telefonul la incarcat mai multe ore pe birou si, eventual, sa folosim un incarcator pentru tableta sau o mufa USB 3.0.

Recomandarea folosirii incarcatorului de telefon la priza presupune sa te afli mereu in preajma unei surse de tensiune la retea, dar pentru cei aflati des in deplasare acest lucru ar putea reprezenta un inconvenient. O alternativa la incarcatoarele de telefon “clasice” ar putea fi acumulatorul extern care permite incarcarea telefonului in situatii de urgenta.

Aceste gadgeturi au capacitati diferite, de la 2.200 la 32.000 de mAh, sunt portabile, se pot reincarca solar sau prin USB si sunt compatibile cu majoritatea modelelor de telefon. Desigur, recomandarea producatorilor este ca bateria externa sa fie compatibila cu bateria telefonului.

Marele avantaj al acestor baterii externe este faptul ca incarcarea acumulatorului din telefon se poate realiza chiar si in timpul unei convorbiri, producatorii acordand un interes deosebit pentru designul ultraslim al acestui gadget.

Pe langa aspect, o caracteristica importanta a bateriilor externe o reprezinta sa durata de viata. Daca in mod obisnuit bateriile litiu – polymer au un ciclu de viata estimat la o mie de incarcari, adica aproximativ trei ani daca este folosit zilnic incarcatorul de telefon, in realitate, dupa circa doua sute de utilizari ale incarcatorului de telefon, bateria pierde in jur de 20 – 30 % din valoarea capacitatii initiale. Aceasta inseamna ca bateria telefonului va avea nevoie de un timp mai indelungat de incarcare, chiar si de la priza, si nu se va mai incarca complet.

In schimb, folosirea bateriei externe pentru incarcarea telefonului, poate optimiza performantele bateriei si ciclul ei de viata, datorita capacitatilor mari pe care bateria externa le are. Astfel, o baterie externa care poate sustine o capacitate de 2900 mAh la incarcarea bateriei telefonului, face ca o baterie de 2500 mAh sa se incarce complet si in timp util chiar si dupa un an de incarcari zilnice.

O noutate in ce priveste cresterea autonomiei acumulatorului o reprezinta acumulatorul cu anod de litiu, care are rolul de a trimite catre catod electronii formati in electrolit. Fiind foarte usor, litiul genereaza mai multa energie in raport cu volumul si greutatea bateriei

Anodul de litiu permite ca bateria telefonului sa fie mai usoara si sa dezvolte o autonomie de doua ori mai mare decat o fac actualele baterii in mod obisnuit. Odata descoperit procesul de a realiza o baterie stabila doar din litiu, se va reduce semnificativ si timpul de incarcare si numarul de folosiri al incarcatorului de telefon, fara sa fie afectate performatele dispozitivului.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…